Zadar
Diplome wellnes terapeutima
19.11.2016. 8:24:52h
U Zadru održana konferencija projekta "Adria wellness turizam"
Turisti traže sve više , a Welness je grana koje će rasti te se očekuje sve veća potreba za stručnim i osposobljenim kadrom u ovom području.
hirotomo t / flickr.com

U Republici Hrvatskoj turizam je jedna od strateških odrednica i najbrža rastuća grana industrije. Turisti traže sve više , a Welness je grana koje će rasti te se očekuje sve veća potreba za stručnim i osposobljenim kadrom u ovom području.

Kompetencije nezaposlenih osoba ne odgovaraju zahtjevima tržišta rada, a načini podučavanja zahtijevaju moderniziranje.
Sve to dovelo je do projekta «Adria wellnes turizam" za kojeg je Narodno učilište ustanova za obrazovanje i kulturu potpisala još 30. 11. 2015.

Provedena je Edukacija za 30 nezaposlenih osoba u obje ustanove,od kojih je 8 uspješno završilo program u Zadru. Program za Wellness terapeuta/kinju iako nije iz IT sektora, provodi se u kombinaciji s multimedijalnom nastavom. E-learning sadržaji su razvijeni i implementirani za svaki pojedini predmet (postavljen je e-learning tečaj), a predavači u ustanovama su dodatno educirani za izradu e-learnin sadržaja/lekcija. Uz moderniziranu nastavu polaznice su odradile vježbe u ustanovi te su na taj način dobro pripremljeni upućeni na praktične nastavu kod poslodavca u Wellness centar, Falkensteiner u Zadru.

Cilj ovog projekta je poboljšanje kvalitete obrazovne ponude učilišta kroz razvoj standarda kvalifikacija i novog obrazovnog programa temeljenog na ishodima učenja, uspostavom trajne suradnje s poslodavcima, razvojem novih i jačanjem postojećih materijalnih i kadrovskih uvjeta za provođenje učenja temeljenog na kompetencijskom pristupu koji u središte stavlja polaznike, a kako bi se postiglo povećanje konkurentnosti polaznika na tržištu rada.
Osuvremenjivanje nastave, jačanje kompetencija nastavnika i suradnja s poslodavcima prilikom izrade samog programa osposobljavanje za wellnes terapeta/kinju, poslodavci su prepoznali kvalitetu, te su naši prvi polaznici dobili pohvale od Spa managera.

To je veliki poticaj za daljnji napredak s budućim polaznicima ovog programa i daljnja suradnja s poslodavcima koji će prepoznati rezultate ovog programa kroz kvalitetne kadrove.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2018, All rights reserved