TURISTIČKO VIJEĆE HTZ-A
6.12.2016. 4:50:33h
Sezona izvrsna, dug za boravišnu pristojbu 32 milijuna kuna
U jedanaest mjeseci Hrvatska je imala 1,5 milijuna turista i 11,5 milijuna noćenja više nego lanjske godine
Images Money / flickr.com

Do prosinca je Hrvatska imala 1,5 milijuna turista i 11,5 milijuna noćenja više nego lani, a odličan je bio i sam studeni s 270.000 gostiju i 740.000 noćenja, čulo se na sjednici Turističkog vijeća.

Koliko bi, pak, sezona trebala biti bolja da svi u turizmu ispunjavaju svoje obveze? S današnjim je danom, naime, ostalo neuplaćeno čak 32 milijuna kuna boravišne pristojbe. Dužnika je natprosječno puno u Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje turističke tvrtke na ime boravišne pristojbe duguju 14 milijuna kuna.

Bit će zatražena pomoć Ministarstva financija i Carinske uprave da se dug utjera. Na Vijeću je odlučeno i da se s minimalno 200.000 kuna potpomogne rad Hrvatske gorske službe spašavanja. Turizam bez HGSS-a ne može, rečeno je. HGSS ne spašava samo turiste nego i turističke destinacije, pa će se razmotriti i dugoročniji način financiranja.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved