Križevci
Pomoć razvoju
29.6.2014. 10:04:19h
Turističkim zajednicama 430 tisuća kuna
Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice rasporedilo je gotovo sedam milijuna kuna ovogodišnjih potpora turistički nerazvijenim područjima, a od ukupno 269 prihvaćenih programa, turističkim zajednicama Podravine i Prigorja odobreno ih je 17.
/ krizevci.info

Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice rasporedilo je gotovo sedam milijuna kuna ovogodišnjih potpora turistički nerazvijenim područjima, a od ukupno 269 prihvaćenih programa, turističkim zajednicama Podravine i Prigorja odobreno ih je 17. Njihova je ukupna vrijednost nešto viša od 430 tisuća kuna, pa tako području naše županije pripalo oko 6% podijeljenog novca. Prema odobrenim svotama prednjači Turistička zajednica grada Koprivnice; njoj će nabavu opreme za povijesne manifestacije sjeverne Hrvatske, za ‘Scensko mačevanje Koprivničkih mušketira i haramija’, za ‘Vitezove na konjima’, te za izradu scenskih drvenih palisada za Renesansni festival HTZ pomoći s 229 tisuća kuna.

Turistička zajednica đurđevačke Podravine može računati s 50.000 kuna potpora za dva projekta postavljanja ‘smeđe signalizacije’ – za tamošnju vinsku cestu i cikloturizam. Također 50.000 dobila je i mala Turistička zajednica općine Kalnik za uređenje poučne staze, a odobrena su joj i još dva programa manje vrijednosti, pa je Kalnik daleko najuspješniji u grupi općina u kojoj su još Ferdinandovac, Sveti Petar Orehovec i Peteranec. U njih tri HTZ će manjim svotama pomoći postavljanje turističke signalizacije, kao i županijskoj Turističkoj zajednici. Križevcima su odobrena tri programa nabave opreme i postavljanja putokaza vrijedna oko 37 tisuća kuna.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved