19.8.2013. 6:34:45h
Club Adriatic dokaz kako i državna tvrtka može uspjeti
Club Adriatic ima u funkciji četiri hotela i tri kampa, a u obnovu objekata uloženo je oko 30 milijuna kuna.
tomislavmedak / flickr.com

Club Adriatic, turistička tvrtka koju je hrvatska Vlada osnovala još prije 12 godina, s ciljem stavljanja u funkciju i prodaje nekadašnjih vojnih kampova i hotela, rijetka je tvrtka iz državnog portfelja koja će ove godine moći reći ne samo da je poslovala pozitivno, nego i da je uspješno provela svoj program restrukturiranja.

Taj program za koji je zaslužan Ivica Prevolšek, još uvijek aktualni direktor Cluba Adriatic, donesen je još prije tri godine, a da se pokazao kao spasonosan za tog nekadašnjeg gubitaša potvrđuje i činjenica da je Club Adriatic u novom strateškom planu gospodarenja državnom imovinom uvršten na listu poduzeća od razvojnog značenja za državu, čije investicije trebaju donijeti velik poticaj gospodarstvu u Hrvatskoj. Club Adriatic u protekle je tri godine investirao značajna sredstva u svoje restrukturiranja i u obnovu postojećih objekata te proširenje ponude. Po riječima glasnogovornice Cluba Đurđe Lovrić Čolović, uloženo je oko 30 milijuna kuna u proteklom razdoblju restrukturiranja.


200sezonaca

zapošljava Club Adriatic u svojim objektima
Oko polovice tog iznosa, Club Adriatic uspio je financirati vlastitim novcem, a polovicu je sredstava osigurao kreditnim zaduženjem. Ulagajima se postiglo da Club Adriatic danas ima oko 800 ležajeva u kvalitetnim kapacitetima. Club Adriatic ima, naime, u funkciji četiri hotela i tri kampa. Kampu Perna u Orebiću povećana je kategorizacija iz jedne na četiri zvjezdice. Hotel Hrvatska u Baškoj vodi umjesto dvije sada ima tri zvjezdice, a i kamp Baško Polje s dvije se podigao na kategoriju od tri zvjezdice, koliko nakon rekategorizacije ima i turističko naselje Selce.

Piše: Marija Brnić

Cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved