Dubrovnik
27.8.2013. 5:36:09h
Ipak postoji prepreka za projekt Kupari
Da mi ponude 300 eura po kvadratu možda bi im i prodao, ali po ovoj cijeni nikako", kazao je Bruer koji još uvijek čeka odluku suda.
Ben Fredericson (xjrlokix) / flickr.com

Iako je nedavno iz Ministarstva turizma neslužbeno potvrđeno da su uklonjene sve administrativne prepreke za raspisivanje tendera za ulaganje u Kupare, Dubrovački list otkriva još jednu važnu prepreku: država još uvijek nije pravomoćni vlasnik zemljišta koje planira dati u koncesiju!

Naime, postupke na sudu za povrat zemljišta na tom predjelu protiv države vode dvije obitelji iz Župe, a Dubrovački list je razgovarao s jednim od njih, Vlahom Bruerom, vlasnikom čestice unutar zone Kupari 4. On u sredini kompleksa posjeduje nešto manje od 1000 metara četvornih zemlje koje ne želi prepustiti Vladi, barem ne po uvjetima koje su mu ponudili.
"Rješenje je na mojoj strani, ali se žalilo Županijsko državno odvjetništvo. Sada je to na daljnjoj proceduri u Zagrebu, ali po prvostupanjskom rješenju zemlja se meni treba vratiti," pojasnio je Vlaho Bruer koji do danas nema informaciju o tome da je njegov sudski spor gotov.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved