Varaždin
Opravdani bojkot?
20.8.2014. 7:31:38h
Varaždinski ugostitelji u bojkotu Špancifesta, traže poseban status
araždinski festival dobrih emocija Špancirfest u trajanju od 22. do 31. kolovoza u organizaciji Turističke zajednice Grada Varaždina prvi put će biti održan u znaku velikog bojkota varaždinskih ugostitelja.
Ramón / flickr.com

Varaždinski festival dobrih emocija Špancirfest u trajanju od 22. do 31. kolovoza u organizaciji Turističke zajednice Grada Varaždina prvi put će biti održan u znaku velikog bojkota varaždinskih ugostitelja.

Udruženi ovaj put dodatno protestiraju protiv prema njihovom mišljenju preliberalne politike organizatora koji domaćim poduzetnicima ne priznaje ni kunu popusta iako ga oni jednim dijelom financiraju. Stoga je  ovo prva godina u nizu dosad održanih 15 festivala da niti jedan varaždinski ugostitelj od njih ukupno oko dvije stotine neće sudjelovati na festivalu, izjavio je za Poslovni dnevnik Martin Plantak, predsjednik varaždinskog Udruženja hrvatskih obrtnika i turističkih djelatnika. Potvrdio je i da su razlog bojkota prijepori nastali zbog manjka suradnje od strane tamošnje Turističke zajednice, pa članovi udruženja ne uživaju nikakve pogodnosti. Konkretnije, trebali bi plaćati visoke iznose zakupa prostora, kućica i štandova, iste kao i oni koji dolaze iz drugih krajeva.  

"Prva je ovo godina otkad se održava Špancifest da bojkotiramo manifestaciju, pa u zakupu naših ugostitelja neće se naći nijedan objekt od svih onih koji nisu fiksni. Varaždinski ugostitelji nisu uzeli niti šator gdje se okuplja najviše gostiju, nego Zagrepčani", kaže Plantak.
Što je razlog okupljanja na protestnoj liniji svih ugostitelja koji posluju u Varaždinu? Također, što je cilj?

Piše: Suzana Varošanec
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved