Izgradnja
27.8.2014. 6:45:22h
Kraj Stankovaca ću izgraditi grad vrijedan 400 milijuna eura
Vjerujte, na pisti aerodroma u Stankovcima, mali avioni će jedan drugom “gristi rep”. Duboko vjerujem u ovaj projekt, da ne vjerujem ne bih u njega od 2008. godine do danas uložio, samo za pripremu dokumentacije, dva milijuna eura.
Elliott Brown / flickr.com

Vjerujte, na pisti aerodroma u Stankovcima, mali avioni će jedan drugom “gristi rep”. Duboko vjerujem u ovaj projekt, da ne vjerujem ne bih u njega od 2008. godine do danas uložio, samo za pripremu dokumentacije, dva milijuna eura. A cijela investicija u punom obliku, što znači da će kraj Stankovaca na 100 hektara površine biti izgrađen cijeli jedan sportsko-turistički i gospodarski grad, iznosit će više od 400 milijuna eura, tvrdi Josip Crnčević, vlasnik i direktor tvrtke “Aerodrom Stankovci”.

Crnčevićeva ambiciozna ideja koja se malo-pomalo bliži realizaciji još uvijek u javnosti izaziva suzdržanost, gotovo podozrenje. “Kakav aerodrom u Stankovcima, kome i za koga?”, najčešće je pitanje nevjernih Toma.
Crnčević na sve ima odgovor. Tvrdi da je aerodrom samo jedan, doduše važni logistički segment, a da su drugi sadržaji puno važniji: hangari i servisni centar za male zrakoplove, nekoliko visoko kvalitetnih hotela prije svega namijenjenih kongresnom turzimu, trgovački centar, nekoliko objekata naimijenjenih za starije osobe, zapravo mali high-class domovi umirovljenika, čak osam tematskih sportskih igrališta, čak i umjetno jezero s uvjetima za wind surfing.

Ovaj iskusni pilot kaže da je cijeli projekt namijenjen bogatoj klijenteli, iz Europe i dalje, koja traži visoki standard ponude na destinaciji koja čak i ne mora biti uz more, a do koje može doći vlastitim zrakoplovom.
Aerodrom kod Stankovaca ima okolišnu dozvolu, te tri lokacijske dozvole, za pistu, upravnu zgradu s tornjem i biopročišćivač, a sada se čeka izvlaštenje Hrvatskih šuma s terena od 100 hektara, kako bi općina Stankovci mogla koncesionirati ili prodati zemljište za projekt.

Crnčević ne krije da je ljut zbog sporosti državne administracije, koliko zbog sebe, toliko i zbog investitora koje je pronašao u Europi te u Izraelu, o kojima za sada ne želi otkrivati detalje. Uglavnom, postigao je dogovor da on realizira prvu fazu, izgradi aerodrom, a projekt će nastaviti strani partneri.
Po njegovu planu, kada cijeli projekt bude ostvaren u novom bi gradiću posao našlo oko četiri tisuće djelatnika, pa Crnčević kaže:

-Ako to nije argument da država bude brža i efikasnija, ne znam što bih još na tu temu mogao reći i napraviti.

Piše Mario Vuksan
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved