6.9.2013. 6:36:07h
Usred ljeta u proračunu berba PDV-a kao u siječnju
U lanjskom kolovozu u proračun se slilo više od 3,8 milijardi kuna PDV-a, a ovoga ispod 3 milijarde.
wwwvladahr / flickr.com

Proračun se puni kako je planirano, i ovih dana ponavlja prvi čovjek Ministarstva financija Slavko Linić. Iz Ministarstva financija su pak rekli da je s krajem kolovoza deficit državnog proračuna, uključujući lipanjsku sanaciju zdravstva bio ispod 13 milijardi.

Priznaju da je PDV opet (kao i u srpnju) pao u odnosu na isti lanjski mjesec, ali ministar je uoči jučerašnje sjednice Vlade manjak prihoda od PDV-a pripisao ulasku u EU i odgođenoj naplati tog poreza pri uvozu iz zemalja EU, koji je bio i predviđen. Još nije digao ruke od ostvarenja planiranog deficita jer on je "tvrd igrač", a "sve je u prihodima". Već polugodišnji podaci o izvršenju proračuna, međutim, nisu baš bili na tragu deficita 2013. ispod 10 milijardi (već u lipnju je probijen za 1,2 milijarde), a još manje su to s istekom kolovoza. Posljednji javni podaci o proračunu i dalje su oni za lipanj, a svježiji se daju na kapaljku pa je teško dijeliti ministrov optimizam. Prema saznanjima Poslovnog dnevnika, nakon što su ukupni prihodi proračuna u srpnju u odnosu na isti lanjski mjesec bili oko 12 posto manji, i u kolovozu bili slabiji nego lani, i to desetak posto, što znači gotovo milijardu kuna.

Piše: Jadranka Dozan

Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved