Inspekcija
17.1.2014. 12:22:04h
Uz turističke inspektore stižu i carinici, mete će im biti rad na crno i boravišna
Neno Pinezić, predsjednik Zajednice obiteljskoga smještaja, pozdravlja jaču kontrolu zbog suzbijanja nelojalne konkurencije.
brian395 / flickr.com

Turistički i ugostiteljski sektor od ove će godine biti pod jačim inspekcijskim nadzorom jer će poslovanje uz novoosnovanu turističku inspekciju nadgledati i djelatnici Carinske uprave Ministarstva financija.

U Zajednici obiteljskoga smještaja i turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori to smatraju dobrom viješću jer očekuju dodatno smanjenje nelojalne konkurencije, koja se u najvećoj mjeri pojavljuje upravo u privatnom smještaju. U Ministarstvu turizma tvrde pak da njihova buduća inspekcija neće biti ništa stroža nego kad su poslovanje u strukovnom smislu nadgledali inspektori bivšega Državnog inspektorata. S obzirom na nedavno ukidanje Državnoga inspektorata, čiji će se posao podijeliti prema djelatnostima po ministarstvima, dok će Carinska uprava nadzirati financijski dio poslovanja, Vlada je na sjednici u četvrtak donijela novi Zakon o turističkoj inspekciji.
 

Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved