Cres
Golf
9.10.2014. 4:51:12h
Lošinjska Jadranka u golf-resort na Cresu ulaže 50 milijuna eura
Građevine bi obuhvatile 24 posto zemljišta, ostatak bi i dalje bio pod maslinicima koje će obrađivati Krčka biskupija
Evil Erin / flickr.com

Nakon promjene u vlasničkoj strukturi lošinjska hotelska kompanija Jadranka nastavlja s velikim ulaganjima. Potkraj kolovoza s Krčkom biskupijom potpisala je ugovor o pravu gradnje na Mataldi u predjelu Punta Križa na Cresu, čime su i službeno stvoreni preduvjeti za realizaciju projekta Golf Matalda, vrijednog 50-ak milijuna eura. Na neuređenu zemljištu površine oko 318 hektara gradio bi se turistički kompleks.

Ugovorom su određeni vrlo precizni uvjeti realizacije investicije, uključujući i financijske benefite koje bi trebala ostvariti biskupija, ali i gabariti projekta koji je među najvećim turističkim investicijama u Hrvatskoj. Građevine bi se realizirale na oko 24% zemljišta, a ostatak bi ostao pod maslinicima koje će biskupija i dalje obrađivati.

Od izgrađene površine najveći dio (65 ha) odnosio bi se na dva golf-igrališta, dok bi preostalih 12 ha zauzeli smještajni kapaciteti, popratne zgrade te vodene površine. Jadranka planira na Mataldi graditi hotel sa 146 smještajnih jedinica, vile i bungalove kapaciteta 41 smještajne jedinice, heliodrom te jednu crkvenu zgradu. Uređenje zgrada, okoliša i golf-terena planira se u duhu postojećeg prostora s maksimalnim uklapanjem u okoliš. Golf-igrališta, pak, trebala bi biti djelo poznatoga južnoafričkog golfera i dizajnera igrališta Ernieja Elsa. Njegova tvrtka Ernie Els design već je angažirana na izradi projektne dokumentacije, a u Jadranki računaju da bi Elsova globalna reputacija, uz povoljne klimatske prilike, mogla biti važan faktor u privlačenju golfera iz Europe. Procjenjuje se da u svijetu ima 80-ak milijuna golfera, a samo u europskim državama oko 4,4 milijuna ljudi koji se bave golfom.

Piše: Marko Biočina/PD

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved