Nautika
20.10.2014. 11:53:05h
Nema investitora za ACI bez produženja koncesije
Novi prijedlog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ne predviđa produženje koncesije niti bilo kakvo obeštećenje investitora.
easysailing / flickr.com

Novi prijedlog zakona o pomorskom dobru i morskim lukama ne predviđa produženje koncesije niti bilo kakvo obeštećenje investitora, zbog čega su upitne sve buduće investicije u marinama, upozoravaju investitori i vlasnici marina.

Država međutim ne namjerava izmijeniti sporne odredbe, što je na Danima hrvatskog turizma održanim krajem prošlog tjedna u Opatiji potvrdio ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić."U idućih 15 godina istječu državne koncesije u marinama, a novi prijedlog ne predviđa njihovo produženje. Kako da mi investiramo u nove objekte i njihovu kvalitetu ako nemamo garanciju da nam to ulaganje neće propasti, jer ga ne možemo vratiti u 15 godina, niti možemo očekivati obeštećenje. Kako država u tim okolnostima može tražiti strateškog partnera za ACI, ako se ne pronađe neki model produženja koncesije", pitao je na Danima turizma Krešimir Žic, vlasnik marine Punat, koja je ujedno i dobitnik ovogodišnje nagrade Turistički cvijet za marinu godine.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved