Karlovac
Ulaganja
31.10.2014. 6:00:52h
Za 23 turistička projekta pola milijuna županijskih kuna – sve kako bi dolazilo više turista i ostajalo dulje
Nedostaje u gradu smještajnih kapaciteta, posebno kad se održavaju manifestacije, a mi uređujemo baštinski hotel u objektu iz 19. stoljeća, kazala je Nina Bertović iz ogulinskog N5, na današnjem potpisivanju ugovora za potporu turističkim projektima u Karlovačkoj županiji.
vxla / flickr.com

Dobro će nam ovo doći za daljnji korak u razvoju turizma na ogulinskom području. Nedostaje u gradu smještajnih kapaciteta, posebno kad se održavaju manifestacije, a mi uređujemo baštinski hotel u objektu iz 19. stoljeća, kazala je Nina Bertović iz ogulinskog N5, na današnjem potpisivanju ugovora za potporu turističkim projektima u Karlovačkoj županiji.

Njih 23, za koje je procijenjeno da će značajno pridonijeti daljnjem razvoju turizma, Županija će poduprijeti s nepovratnih pola milijuna kuna, odnosno, pet do 45.000 kuna po projektu. Na javni natječaj, po riječima  župana Ivana Vučića, javilo se 55 zainteresiranih i rado bi da su ih mogli i više poduprijeti.županija 5

– Činimo to u skladu s financijskim mogućnostima, a ako ćemo i nastaviti i bilo bi dobro kada bi ta sredstva mogli oplemeniti novcem iz ministarstva ili europskih fondova. Cilj nam je da boljom turističkom ponudom produžimo i boravak tranzitnih turista na dva ili tri dana, kazao je Vučić.

Dožupan Ivan Banjavčić je rekao da su najave za turističku 2015. optimistične: u Karlovačkoj županiji očekuje se 50 posto veći priljev turista i njihovo dulje zadržavanje.

– Nadamo se da će iduća godina i po vremenu biti bolja, a to bi onda moglo utjecati na BDP županije, izjavio je Banjavčić.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved