Spora reakcija
10.11.2014. 13:49:12h
Novac za promociju na dalekim tržištima propada zbog viza
Kako vlade ne reagiraju na problem, ideja je globalno udruživanje turističkih agencija.
James Jin / flickr.com

Dobar dio novca uložen u promociju i osmišljavanje turističkih proizvoda za daleka emitivna tržišta propada zbog viznog režima, a zbog schengenske vize Europa godišnje gubi oko 70 milijardi eura.

Vizni režim jedna je od najvažnijih tema kojom su se bavili sudionici svjetskoga summita predsjednika udruga turističkih agencija, održanog u Zagrebu u organizaciji Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA). Summit je okupio 55 predsjednika udruženja turističkih agencija iz 35 zemalja svijeta. "Iako raste broj ljudi koji turistički putuju u inozemstvo, sloboda putovanja manja je nego prije petnaestak godina, zbog straha od terorizma, epidemija, poreznih i drugih naknada, ali i viznog režima. To ne znači istodobno smanjenje putovanja nego redistribuciju, u čemu Europa, primjerice, gubi vodeći tržišni udjel u svjetskom turizmu, a povećavaju ga jugoistočna Azija, Afrika, Karibi i druge otvorene regije", istaknuo je Taleb Rifai, glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Piše: Marija Crnjak
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved