Lažna utjeha
27.11.2014. 8:40:23h
Hrvatska je ušla u društvo 28 vodećih kongresnih destinacija u svijetu
Kongresni turizam Hrvatske dobio je novi zamah ove jeseni potpisivanjem ugovora o suradnji agencije Gulliver Travel s jakim svjetskim igračem u MICE segmentu, kompanijom Pacific World
Andy Rennie / flickr.com

Kongresni turizam Hrvatske dobio je novi zamah ove jeseni potpisivanjem ugovora o suradnji agencije Gulliver Travel s jakim svjetskim  igračem u MICE segmentu, kompanijom Pacific World. Za Hrvatsku kao destinaciju to znači otvaranje prema agencijama i poslovnim klijentima Pacific World-a diljem svijeta iz različitih branši, od farmaceutske do auto industrije. Pacific World će, kroz globalnu mrežu svojih predstavnika na svim kontinentima, kao i zajedničke nastupe na sajmovima, predstaviti Hrvatsku kao uzbudljivo mediteransko odredište s nizom različitih mogućnosti. Inače, obje kompanije su dio TUI Travel PLC-a, a PW je trenutačno prisutan u 13 zemalja s više od 25 ureda na svim kontinentima.

Nova destinacijska menadžment kompanija pod nazivom Pacific World Croatia imala je svoj globalni launch na EIBTM-u u Barceloni prošlog tjedna. Tim povodom o planovima i perspektivama razvoja ovog unosnog segmenta turizma razgovarali smo s Harshom Krishnanom, direktorom strateškog razvoja kompanije Pacific World, te Goranom Hrnićem, predsjednikom uprave Gullivera.

„Već nekoliko godina svjedočimo porastu popularnosti Hrvatske na tržištima na kojima djelujemo, a sada mogu i potvrditi da je vaša prelijepa zemlja i "službeno priznata" od strane Pacific World kao zanimljiva, alternativna europska destinacija za organizaciju najzahtjevnijih skupova, događanja i poticajnih putovanja (MICE). Neke naše odluke svakako je ubrzao i trud i upornost naše sestrinske kompanije Gulliver travel, koji i unutar sustava TUI Travel slovi kao jedna od vodećih DMC po pitanju kreativnosti i inovativnosti ponude u svim segmentima“, istaknuo je Krishnan.

Ditektor Pacific Worlda pojašnjava da je Hrvatska ovim potezom ušla u društvo 28 vodećih MICE destinacija u svijetu, od toga samo osam u Europi (Španjolska, Portugal, Grčka, Francuska, Monako, Italija, UK). To je ujedno i znak približavanja njihovim ključnim klijentima i tržištima, što će generirati i ozbiljno povećanje broja kongresnih i incentive programa u hrvatskim odredištima.

Inače, Pacific World je usredotočen na upravljanje MICE operacijama u destinaciji, te prodajnim i marketinškim aktivnostima na vodećim svjetskim tržištima, a svojim klijentima nude logističku podršku u organizaciji kongresa, incentive-a i dogadjanja, te ih pakiraju u kreativne, inovativne i visokostandardizirane usluge i proizvode. Cilj je da klijent kući odlazi impresioniran doživljajem mjesta i vremena u kojem je boravio.

Njihovi su klijenti svi najveći svjetski brendovi iz područja IT industrije, zdravstva, konzaltinga, telekomunikacija, luksuznog segmenta, auto industrije, financija te robe široke potrošnje. PW surađuje s velikim brojem specijaliziranih agencija i korporativnih klijenata, poglavito u SAD, Kanadi, Brazilu i Europi, a trenutno s većinom od njih traju ozbiljni razgovori s ciljem predstavljanja svih mogućnosti koje Hrvatska nudi.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved