Ulaganja
27.1.2014. 11:17:41h
Zbog više vodne naknade presušit će turistička ulaganja
Velika je to greška: umjesto da podupru razvoj, izvlače iz rijetko uspješnih sektora i dodatno pile granu na kojoj sjede, kaže Jako Andabak (HUP).
fox_kiyo / flickr.com

Povećanje vodne naknade za 1,5 kuna po kubiku zgrozilo je turistički sektor, koji je jedan od najvećih potrošača vode.

Hotelijeri upozoravaju na to da je riječ o još jednom opasnom i ne previše pametnom potezu koji vodi urušavanju cijeloga gospodarstva, a sektor kampinga najavljuje dodatno rezanje investicija. "Najnoviji potez Vlade nas je razočarao jer je u suprotnosti s proklamiranom politikom rezanja parafiskalnih nameta", kaže Tihomir Nikolaš, predsjednik Kamping udruženja Hrvatske (KUH). Nikolaš daje primjer jedne veće članice udruge za koju povećanje naknade za zaštitu voda iznosi 1,5 milijuna kuna godišnje.

Piše: Marija Crnjak
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved