18.9.2013. 18:46:18h
Javni poziv za turističke projekte za strukturne fondove EU
Ministarstvo turizma objavilo je na svojim web stranicama javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava turističkim projektima prihvatljivim za sufinanciranje iz strukturnih fondova EU, a na koji se zainteresirani mogu javiti do 17. listopada.
/ business.hr

Ministarstvo turizma objavilo je na svojim web stranicama javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava turističkim projektima prihvatljivim za sufinanciranje iz strukturnih fondova EU, a na koji se zainteresirani mogu javiti do 17. listopada.

Taj je javni poziv namijenjen isključivo javnom sektoru, gradovima, općinama i županijama u suradnji s privatnim, civilnim javnim i/ili znanstvenim sektorom, ovisno o naravi projekta.

Ministarstvo sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova pripreme pojedinog projekta, a najviše do 500 tisuća kuna po korisniku, odnosno projektu.

Iz Ministarstva podsjećaju da je cilj programa na kojem se temelji taj javni poziv ("Turistički projekti za strukturne fondove") postizanje visokog stupnja spremnosti projekata važnih za podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz pripremu i izradu dokumentacije nužne za kandidiranje za financiranje iz tih fondova.

Sredstva će se odobravati za izradu studija predizvedivosti, izvedivosti i analizu troškova i koristi nužnih za prijavu projekta, za izradu tehničke projektne dokumentacije (idejni, glavni, izvedbeni projekt), za aktivnosti vezane za rješenje o uvjetima građenja ili lokacijsku i građevinsku dozvolu te procjenu utjecaja zahvata na okoliš i ocjenu prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu te drugu potrebnu dokumentaciju za kandidiranje projekta za financiranje iz strukturnih fondova EU.

Piše: J.D./H

Link na originalni ćlanak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved