Vodice
Javna rasvjeta
4.2.2014. 11:07:20h
Modernizacija javne rasvjete Vodicama donosi uštede
Investicija u javnu rasvjetu trebala bi se vratiti za tri godine
Tadam / wikipedia.org

Vodička javna rasvjeta uskoro će se modernizirati zamjenom stare rasvjete ekološkom, a taj je projekt vrijedan gotovo 1,2 milijuna kuna. Ugovor je potpisan s Fondom za zaštitu i energetsku učinkovitost, pri čemu Fond sudjeluje s 80 posto.

Ekološka rasvjeta donijet će značajne uštede u potrošnji struje, pa će računi biti više nego upola manji u odnosu na prijašnje, a cijela će se investicija vratiti već za tri godine uštedom u potrošnji električne energije.

Vodice su prije dvije godine počele sa zamjenom uobičajenih javnih rasvjetnih tijela ekološki prihvatljivijima i energetski štedljivijima, što se pokazalo vrlo isplativim. U prvoj fazi provedbe ovog programa utrošeno je 600 tisuća kuna, u čemu je Fond sudjelovao sa 36 posto. Tada su zamijenjena svjetla duž glavnih prometnica u Srimi, Gaćelezima i Čistoj Velikoj te u trima vodičkim ulicama.

Od postojećih instalacija javne rasvjete bit će zamijenjene jedino svjetiljke, a osim financiranja vodičke javne rasvjete, Fond je donio i odluku o sufinanciranju izrade certifikata za javnu rasvjetu u Srimi, Gaćelezima, Čistoj Maloj i Čistoj Velikoj, Grabovcima i na otoku Prviću, koju će sufinancirati u iznosu od 40 posto.

Piše: B. Periša

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved