Trakošćan
Ohrabreni TripAdvisorom
29.1.2015. 7:03:21h
Coning traži strateškog partnera za golf igralište na Trakošćanu
Putnici i korisnici portala TripAdvisor odabrali su 25 najboljih hotela u osamdesetak zemalja, među kojima je i Hrvatska.
Brendan Riley / flickr.com

Hotel Trakošćan uvršten je među deset vodećih hrvatskih hotela po izboru TripAdvisora, uglednog internetskog portala posvećenog putovanjima koji mjesečno ima više od 300 milijuna jedinstvenih posjetitelja te više od 200 milijuna mišljenja putnika o čak 4,4 milijuna smještajnih objekata, restorana i atrakcija, koja su često ključna za njihovu rezervaciju. Razmjerno visoki plasman hotela u vlasništvu Coninga mogao bi u budućnosti biti još i bolji ako se ostvari zamisao o strateškom partnerstvu koje je, kako naglašava predsjednik uprave Coninga Davorin Prpić, nužno za izgradnju golf terena nedaleko od dvorca Trakošćan

'Putnici i korisnici portala TripAdvisor odabrali su 25 najboljih hotela u osamdesetak zemalja, među kojima je i Hrvatska. Na osnovu svojih dojmova i ocjena vezanih uz lokaciju, kvalitetu noćenja, kvalitetu i čistoću soba, dobivenu vrijednost za novac te cijene ukupne usluge, naš hotel Trakošćan ušao je među prvih deset, što ocjenjujem zaslugom osoblja koje je – uz lokaciju, sigurnost, funkcionalnost i udobnost – dalo ono najvažnije – osobnost hotela', naglašava predsjednik uprave Coninga u čijem sastavu posluje hotel Trakošćan.

Zadovoljstvo plasmanom tim je veće, kako dodaje Prpić, uzme li se u obzir koji su se sve hoteli našli među 25 najboljih. Naime, među hrvatskim hotelima po izboru korisnika portala TripAdvisor vodeći je rovinjski Monte Mulini, slijedi dubrovački Royal Princess te zagrebački Double Tree by Hilton. Slijedi još jedan rovinjski, hotel Lone, kao i dubrovački Bellevue te zagrebačka Esplanada. Nakon Ville Dubrovnik i tamošnjeg Hilton Imperiala, visoko se smjestio hotel Trakošćan kao najbolje plasirani hotel s četiri zvjezdice, odnosno treći hotel na kontinentu nakon Hiltona i Esplanade. Iza njega su ostali hotel Split, dubrovački hotel More, dubrovački Radisson Blu Resort & Spa, Kempinski Hotel Adriatic Istra, zadarski Falkensteiner i mnogi drugi.

'Naša knjiga utisaka puna je pohvala, odnosno ovakvih ocjena, što ne iznenađuje, budući da je 2013. godine hotel temeljito preuređen tako da sada ima 126 soba te 38 zaposlenika, odnosno 0,3 zaposlenika po sobi, dok je europski prosjek - 0,37, što ukazuje na dobru produktivnost, ali i na mnogo uloženog truda i pažnje prema svakom gostu. S popunjenosti hotela smo zadovoljni, postoje oscilacije, planiranje nije jednostavno, ali naš je cilj zauzetost stabilizirati na razinu od 35 do 40 posto godišnje, što je za kontinentalne izvangradske hotele jako dobar rezultat', veli Prpić napominjući da je dobar rezultat hotela, osim zbog smještaja i usluge, posljedica jedinstvenog okruženja te posebno dobre ponude za seminare do 300 sudionika kojih je lani bilo više od stotinu.

I zvijezdama među hotelima zalomi se predstečajna nagodba
S poslovanjem hotela Trakošćan Prpić je zadovoljan s obzirom na aktualne prilike kada u predstečajnoj nagodbi završavaju i hoteli poput zagrebačke Esplanade. 'Coning kao cjelina završio je predstečajnu nagodbu u rujnu 2013. nakon čega posluje u sektoru graditeljstva i turizma koji čine i hotel Pagus na Pagu te Apartmansko naselje Zelena Punta u Kukljici na otoku Ugljanu. Opterećen i dalje visokim obvezama, Coning posluje teško, ali ipak uspijeva izvršavati obveze prema predstečajnoj nagodbi, zaposlenicima isplaćuje plaće, za sada nema baš nikakvu potporu banaka, ali maksimalnom racionalizacijom i kontrolom novčanog tijeka lani smo bili blokiranog računa tek nekoliko dana. Svoju budućnost Coning vidi u razvoju, vjerujemo da će ljudski potencijali i vrijedna imovina biti odlučujući da ostvarimo strateško partnerstvo kao završnu fazu ukupne restrukture Društva', veli Prpić.
Osim grupnim dolascima na seminare, hotel Trakošćan osobitu pozornost pridaje ponudi tijekom vikenda za koju daje i popuste, kao i tranzitnim gostima, a najveći izazov predstavljaju im posebni aranžmani.
'Ove godine opet ćemo imati tijekom ljeta mjesec i pol dana pun hotel gostiju iz Izraela koji će iz Trakošćana odlaziti na druge destinacije u Hrvatskoj i Sloveniji. Očito, pokazali smo se dobrim domaćinima pretprošle godine, iako to nije bilo jednostavno s obzirom na niz posebnih zahtjeva koje imaju izraelski gosti, počevši od košer hrane pa do ostalog', naglašava Prpić dodajući da su u međuvremenu neki od kuhara dobili i licence za pripremu košer hrane, a šefica kuhinje boravila je kao nadarena kuharica u Luksemburgu zahvaljujući suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom.

No u hotelu Trakošćan svjesni su da smještaj i hrana nisu dovoljni, pa stoga gostima nude niz sadržaja.

'Imamo polivalentne sportske i teniske terene, zatim zatvoreni bazen i spa te wellness. Od atrakcija u našem okruženju tu je na prvom mjestu dvorac s jedinstvenim okolišem u kojem dominira jezero, koji su prekrasni u bilo koje doba godine. Postoje pedaline za vožnju jezerom, kao i šetnica te biciklističke staze okolnim šumama gdje postoji i mogućnost organiziranog lova, dok je za odvažnije paraglajding', naglašava Prpić koji ukazuje i na niz klijeti, vinskih cesta te drugih lokaliteta, a i Zagreb je udaljen svega jedan sat autocestom.

U relativnoj blizini hotela Trakošćan, kako napominje, više je terena za golf, kao što su oni u Zagrebu, Ptuju, Moravcima i Mokricama.

'Već dulje vrijeme postoji ideja o vlastitom golf igralištu uz naš hotel, točnije prema Cvetlinu, ali to iziskuje jako veliko ulaganje. No i to nije nemoguće ako Coning uspije ostvariti generalnu ideju o strateškom partneru, budući da na Trakošćanu posjedujemo veliko zemljište koje, doduše, nije apsolutno prilagođeno golfu, ali postoji mogućnost proširenja', ukazuje Prpić napominjući da golf tereni znače i velike troškove održavanja, a pitanje je koliko se sve to može vratiti u Hrvatskoj.

Piše: Ivica Kruhoberac

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved