Zadar
Obnova i izgradnja
6.2.2015. 9:49:50h
Za natječaj uređenja Rive i Jazina potrošit će se milijun i pol kuna
Godinu dana nakon što je gradonačelnik Božidar Kalmeta najavio natječaj za izradu Urbanističkog plana uređenja Ravnice jučer je na kolegiju gradonačelnika najavljeno kako će taj natječaj biti za tjedan dana.
/ 057info.hr

Godinu dana nakon što je gradonačelnik Božidar Kalmeta najavio natječaj za izradu Urbanističkog plana uređenja Ravnice jučer je na kolegiju gradonačelnika najavljeno kako će taj natječaj biti za tjedan dana.

Jučer je najavljeno i kako će Grad Zadar objaviti „natječaj svih natječaja", što bi trebao biti arhitektonsko- urbanistički natječaj za rivu i Jazine. U prvoj fazi natječaj će biti anketni, pa će arhitekti moći izraziti svoje ideje za uređenje i osmišljavanje tog prostora. U drugom stupnju natječajem će se tražiti realizacija. U gradskoj upravi su objedinili ta dva prostora, koji su, prema riječima resornog pročelnika Darka Kasapa, okosnica gospodarskog uzleta i identiteta Zadra. - Stvoreni su uvjeti za redefiniciju i reorganizaciju tog prostora, kao i nove sadržaje u Uvali Jazine, kazao je Kasap.

U Gradskoj upravi trebaju definirati programske zadatke za natječaj koji bi, kako je najavio Kasap, trebao biti objavljen krajem svibnja. Za provedbu tog natječaja osigurano je 1.5 milijuna kuna u proračunu. Još se nije odredilo tko će biti provoditelj natječaja.

UPU Ravnice bazira se na studiji Nikole Bašića, koja je izabrana na anketnom natječaju 2009. godine. Najveći vlasnik tog prostora od 19 hektara, Državni ured za upravljanje državnom imovinom-DUDI, dao je odobrenje za izradu UPU nakon čega će ga oni ponuditi investitorima, najavio je Kalmeta.

Piše: R.I.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved