Zadar
Prepisivanje
16.2.2015. 4:18:31h
Kalmetini pročelnici nemaju što reći o turizmu, ali mogu prepisivati pripreme sezone
Gradonačelnik Božidar Kalmeta prihvatio je izvještaj o programu mjera aktivnosti za pripremu prošle turističke sezone, a da nitko od pročelnika na njegov poziv nije želio sudjelovati u raspravi o tom najvažnije resoru.
/ 057info.hr

Gradonačelnik Božidar Kalmeta prihvatio je izvještaj o programu mjera aktivnosti za pripremu prošle turističke sezone, a da nitko od pročelnika  na njegov poziv nije želio sudjelovati u raspravi o tom najvažnije resoru. Kalmeta je samo mogao ustvrditi da ima puno lijepih informacija za predstojeću sezonu.

Ocjena prošle sezone i stanja turizma u Gradu Zadru mjeri se tek brojkama noćenja i dolazaka, a sve ostalo je nepoznavanja te branše koja je strateško opredjeljenje.

Jer, kako objasniti izvještaj o provedenim mjerama za pripremu sezone, koji je samo „copy paste" kojeg gradska uprava servira iz godine u godinu. Do sada ga je potpisivao pročelnika za komunalne poslove Jure Zekanović, a njegovim odlaskom u mirovinu taj se već viđen program prenosi na pročelnika Ivicu Katića.
Pa se događa izvještaj koji obuhvaća 67 uglavnom nebuloznih mjera, napisan u budućem vremenu, a da se nigdje ne navodi što je, kako i koliko napravljen. Osim, primjerice da su djelatnici Tržnice svakodnevno prali prostor ispred pijace i ribarnice, što nije istina.
Na žalost je istina kako policija nije „postupala" na javnim površinama gdje se i prošlog ljeta odvijalo ilegalno kampiranje.
U izvještaju za prošlu sezonu navodi se "kako se reklame i putokazi moraju raditi po uvjetima konzervatora, kako treba izvidjeti mogućnosti tipizacije ugostiteljske oprema na Polupotoku, kako treba izraditi program zaštite zraka i ublažavanje klimatskih promjena, poticati korištenje solarne energije, i tako redom.

Vrhunac dokumenta, koji se kao takav pušta u javnost,  je mjera izrade studije izvedivosti za Muzej dvije palače ili izrada akcijskog plana  energetski održivog razvitka.

U mjerama, koje je Odjel za gospodarstvo izradio za pripremu sezone 2015. godine, gotovo su identični imperativi onog što bi se trebalo napraviti. S tim da su određeni nositelji radnji. Stoga će ilegalne kampere na javnim površinama biti u domeni policije, carine, redara i Obala i lučica. A do ožujka ove godine treba steći povlašteni status proizvođača struje za instalaciju Pozdrav suncu. Nositelj je Odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša.
Kakve veze ima izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju sportskog objekta Mocire s pripremom za sezonu kao i niz drugih mjera koje su u takvom stilu povećane do broja 70, nikome nije palo na pamet raspravljati na prošlom kolegiju Gradonačelnika.
Značajno je da se ponavljajući program obogatio s 11 novih mjera, kako je to ustvrdio pročelnik Katić. Jedna od njih je uvođenje sustav javnih bicikli.

Piše: D.M.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved