Dugopolje
Za bolji turizam
16.2.2015. 12:55:30h
U Dugopolju planiraju graditi 4,5 milijuna kuna vrijedan centar za turiste
U drugoj polovici 2016. godine Splitsko-dalmatinska županija trebala bi biti bogatija za još jedan turistički sadržaj, i to na području Dugopolja, a radi se o Centru za posjetitelje ove prostorno najveće županije.
Quahadi Añtó / wikipedia.org

U drugoj polovici 2016. godine Splitsko-dalmatinska županija trebala bi biti bogatija za još jedan turistički sadržaj, i to na području Dugopolja, a radi se o Centru za posjetitelje ove prostorno najveće županije. Naime, na samo jedan kilometar udaljenosti od izlaza za Split s autoceste A1 (Dalmatine) bit će izgrađen multifunkcionalni centar, a detalje nam je iznio Tomislav Balić, direktor Turističke zajednice općine Dugopolje.

- Centar za posjetitelje Splitsko-dalmatinske županije gradit će se u neposrednoj blizini nogometnog stadiona, iza pomoćnog igrališta Sportskog centra “Hrvatski vitezovi”, u gospodarskoj zoni Podi, i to na zemljištu veličine 1500 metara kvadratnih. Projekt je to koji sufinancira Ministarstvo turizma kojim se nastoji potaknuti izgradnja “visitor centara” na turistički i prometno frekventnim lokacijama, a nositelj projekta je Splitsko-dalmatinska županija koja će i upravljati budućim centrom. Potpora resornog ministarstva iznosi 390 tisuća kuna i bit će utrošena na izradu projektne dokumentacije, a očekuje se i sufinanciranje izgradnje objekta novcem Fonda za turizam RH - ističe Tomislav Balić, te dodaje:

- “Nop studio” iz Zagreba autor je idejnog rješenja, izrada ostale projektne dokumentacije je u tijeku, a početak gradnje očekuje se krajem 2015. godine. Vrijednost cjelokupne investicije procjenjuje se na 4,5 milijuna kuna, a centar bi trebao ugledati svjetlo dana u drugoj polovici 2016. godine.

Ovakvi centri omogućit će veću potrošnju turista i ugodniji boravak u destinaciji jednostavnijim planiranjem dnevnih itinerera, kupovinom ulaznica za izlete, manifestacije i ostale turističke proizvode, ali će i na jednome mjestu objediniti turističku ponudu srednje Dalmacije - njezine obale, otoka i zaleđa.

- U sklopu centra predviđeni su multimedijalni sadržaji, trgovina domaćih proizvoda, mali kulturno-informativni centar, ugostiteljski sadržaji, sajamski prostor, tržnica na otvorenom, kao i rent-a-bike prostor za iznajmljivanje bicikala - dodaje čelnik TZ općine Dugopolje, kao i to da je i sama lokacija budućeg centra odlična!

- Na par minuta hoda nalazi se hotel te dvije privatne zdravstvene ustanove, kao i brojni ugostiteljski i trgovački sadržaji.

Svi preduvjeti za stvaranje nove atrakcije koja će služiti kao glavni ulaz u županiju i koja će na jednome mjestu objediniti cjelokupnu turističku ponudu, te predstaviti sve atrakcije Splitsko-dalmatinske županije kroz multimedijalne sadržaje, ostvareni su.

Sada samo da se s gradnjom i starta!

Piše: Sandra Barčot
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved