Zadar
Otišao ScandJet
22.2.2015. 8:27:37h
Zašto smo otišli iz Zadra? Pa tu ništa ne funkcionira!
Mi utrošimo ogroman novac da bi švedskog turista, koji je do jučer mislio da ovdje još bijesni rat, dovedemo u Dalmaciju u pred i posezoni, a onda im recepcioner u hotelu kaže da nama ovdje sezona počinje tek 20. lipnja.
Ferran Cerdans Serra / flickr.com

Od kada je postalo jasno da je Zadar izgubio touroperatora preko kojeg praktički svi skandinavski gosti dolaze u Hrvatsku i koji je sa sobom na Kvarner odveo još 15-ak drugih nordijskih turističkih agencija, ne prestaje rasprava o razlozima zašto je ScandJet otišao.

U ekskluzivnom intervjuu za Zadarski.hr  vlasnik ScandJeta Saša Đaković rekao je da je posao nakon tri godine preselio u Rijeku zbog toga što su u Zadru svi toliko razjedinjeni.

- Fali angažmana, fali sloge, fali strategije da bi se destinacija razvijala. Vaši subjekti u turizmu moraju shvatiti kako bez udruživanja nema budućnosti, i kako to povezivanje mora biti iznad politike i međusobnih netrpeljivosti. Žao mi je što ovo moram reći, ali vama se turizam događa spontano. A to ne može dugo trajati..

Đaković je pojasnio na temelju čega je donio svoju odluku.

- Mi utrošimo ogroman novac da bi švedskog turista, koji je do jučer mislio da ovdje još bijesni rat, dovedemo u Dalmaciju u pred i posezoni, a onda im recepcioner u hotelu kaže da nama ovdje sezona počinje tek 20. lipnja. Ništa pod milim Bogom ovdje nije funkcioniralo. Ne znam koliko sam puta molio ove u turističkoj zajednici da nešto naprave u tom svibnju, da organiziraju barem jednu ribarsku večer kakvih u sezoni imaju svaku noć, ali nitko nije htio! Ali, ne vrijedi to samo za turističke zajednice već za svih. Ni od vlasnika hotela nikakvu podršku nismo dobili. Mi smo morali sami organizirati sve izlete, najam autobusa i sve drugo bilo je u našoj režiji. Na svaki naš pokušaj da razgovaramo nije bilo odgovora, nije bilo nikakve podrške. Svi žele goste, a nitko ne bi prstom mrdnuo. Eto, to je ta poslovna filozofija. Na kraju smo otišli iz Zadra.

Na pitanje je li ga netko iz Zadra kontaktirao kad je odlučio otići i pokušao riješiti problem, Đaković je odgovio:

- Ne, nitko! Zapravo, vi iz Zadarski.hr ste prva osobe koja je nazvala i pitala zašto ScandJet odlazi iz Zadra. A kad smo odlučili doći u Zadar, slušali smo samo hvalospjeve o tome kako će naši gosti, u koje se svi kunu kao u najbolje i najpoželjnije turiste, za grad značiti turističku revoluciju.

Piše: Linda Draškić Perak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved