Anketa u hotelima
27.2.2015. 7:05:29h
EU nije donio više poslovnih skupova
Poslovnih je skupova ukupno lani bilo više nego 2013., ali većinom domaćih, tek 22% iz zapadne Europe
European People's Party / flickr.com

Nešto više od 54% hotela i specijaliziranih agencija lani je organiziralo više poslovnih skupova nego 2013., a približno 51% uknjižilo ih je i veće prihode. Gotovo polovica svih poslovnih skupova imala je domaće organizatore, oko 23 posto iz zapadne Europe, a 22 posto iz zemalja regije.

Za 40 posto ispitanika u anketi sa stotinjak sudionika, specijaliziranog portala PoslovniTurizam, ulazak u EU nije donio više poslovnih skupova. U 2015. gotovo 70% anketiranih hotelskih kuća i agencija svejedno očekuje daljnji rast njihova broja. Većina smatra da je za brži razvoj kongresnog turizma nužno više izravnih avionskih veza, snažnije brendiranje Hrvatske kao kongresne destinacije, ali i polivalentni kongresni centri za više od tisuću sudionika. I to ponajprije u Zagrebu.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved