Dubrovnik
12.7.2013. 10:45:17h
Autocesta prema Dubrovniku tek kada promet naraste s 2 na 15 tisuća automobila
U početku se govorilo o autocesti Zagreb-Dubrovnik, no danas Dubrovnik nema priključak na brzu cestu.
Martin Windischhofer / wikipedia.org

U POSLJEDNJE vrijeme aktualizirano je pitanje davanje u koncesiju dionica autocesta u Hrvatskoj, no gotovo da se i ne govori što je s projektom povezivanja Hrvatske s krajnjim jugom zemlje, Dubrovnikom. U početku se govorilo o autocesti Zagreb-Dubrovnik, no danas Dubrovnik nema priključak na brzu cestu, ne zna se što će biti s projektom Pelješkog mosta, a zadnja postaja autoceste nalazi se u dalekom Vrgorcu.

Kako sada stvari stoje čini se od projekta autoceste prema Dubrovniku nema ništa, dok će povezivanje brzom cestom ovisiti o volji Europske unije i njihovom novcu. Naime, u razgovoru za Index ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić tvrdi da je Hrvatska po broju kilometara izgrađenih autocesta "preizgrađena" kao i da su, projekti gradnje novih dionica zaustavljeni i to ponajviše iz razloga jer su rađeni ne samo bez financijskog pokrića, nego i bez pokrića prosječnog dnevnog prometa na tim područjima.

"Što se tiče prometnice prema Dubrovniku aplicirat će se prema EU fondovima za gradnju brze ceste, a kad prosječni dnevni godišnji promet naraste na razinu 15 tisuća vozila, što i jest opravdanje za gradnju autocesta (trenutno je na razini oko dvije tisuće vozila) – moći će se ući u projekt gradnje autocesta)", kaže ministar Hajdaš Dončić u pismenom odgovoru za Index. 

Piše: I. Ćimić

Izvorni tekst

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved