Zagreb
Inicijative
21.3.2015. 7:57:14h
Kolinda Grabar-Kitarović primila izaslanstvo Lukšić grupe
Članovi izaslanstva Jean Paul Lukšić, Davor Lukšić i Ronald Korotaj izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim iskustvom u Hrvatskoj
/ predsjednik.hr

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je izaslanstvo Lukšić grupe koja je posljednjih dvadeset godina kao ulagač prisutna u Hrvatskoj, ponajviše u sektoru turizma. Nadalje, obitelj Lukšić je poznata i po Zakladi koja omogućuje školarine za poslijediplomske studije te tečajeve za rukovoditelje javnih službi na Sveučilištu Harvard.

Članovi izaslanstva Jean Paul Lukšić, Davor Lukšić i Ronald Korotaj izrazili su zadovoljstvo dosadašnjim iskustvom u Hrvatskoj, usprkos izazovima koji postoje, te izrazili posvećenost daljnjem razvijanju svojega poslovanja.

Naveli su kako cijelo društvo mora biti svjesno vrijednosti koje ima stabilan i predvidiv sustav, jer je to od izuzetnog značaja kako za domaće, tako i za inozemne poduzetnike i investitore.

Iznijeli su svoja iskustva iz Čilea, države koja je upravo inzistirajući na stabilnom i predvidljivom okružju privukla značajna izravna inozemna ulaganja te tako stvorila nove vrijednosti za cijelo društvo. Izrazili su uvjerenje kako će Hrvatska također uspjeti pronaći put svog vlastitog gospodarskog oporavka i rasta.

Kao najveći izazov za turistički sektor vide, još uvijek prisutne, probleme oko zemljišnih knjiga i vlasničkih odnosa.

"Jednom kad Hrvatska riješi taj problem osigurat će snažnu poziciju za privlačenje inozemnih ulaganja", uvjereni su Lukšići. Posebno su istaknuli važnost uspostave puno boljeg dijaloga između javnog i privatnog sektora, koji je po njima ključan za postizanje rasta.

Pozdravili su sve aktivnosti predsjednice Grabar-Kitarović te istaknuli kako pozitivni međunarodni imidž na kojem predsjednica od samoga početka radi itekako pomaže ukupnoj prepoznatljivosti Hrvatske kao turističke destinacije i posebice je od pomoći turističkom sektoru, priopćili su iz Ureda predsjednice.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved