Poslovanje sa HTZ-om
13.3.2014. 8:07:37h
Nitko nema monopol na poslove s HTZ-om
Ni dva dana prije sjednice Turističkog vijeća, na kojoj će se će odlučivati o smjeni ili ostanku direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, ministar Darko Lorencin ne mijenja retoriku...
gabrieleventi / flickr.com

Ni dva dana prije sjednice Turističkog vijeća, na kojoj će se će odlučivati o smjeni ili ostanku direktorice Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić, ministar Darko Lorencin ne mijenja retoriku. I dalje, kao i posljednjih nekoliko tjedana, na novinarska pitanja suzdržano odgovara kako postoji procedura i da će članovi Turističkog vijeća u petak svojim glasovima odlučiti prihvaćaju li njen izvještaj o radu ili ne, o čemu pak ovisi i ostaje li ona ili odlazi s direktorske pozicije.

Još je manje razgovorljiv o poruci koju je sa svog Facebook profila prije dva dana odaslao predsjednik saborskog Odbora za turizam Goran Beus Richembergh. “Nagađanja o smjeni direktorice Glavnog ureda HTZ-a samo potkrepljuju rugalicu da će nam ministar turizma postati Bordas, a šef HTZ-a Dragičević.

Nadam se da su članovi Turističkoga vijeća HTZ-a svjesni i savjesni ljudi”, otvoreno se svojim zapisom na Facebooku u ponedjeljak svrstao na stranu aktualne direktorice Beus Richembergh, koji je i u tročlanom nadzornom odboru Glavnog ureda HTZ-a pa se pretpostavlja da poznaje problematiku. – Nisam to vidio, nešto sam čuo, a komentara nemam, kaže Lorencin.

Za manje upućene, šef saborskog Odbora za turizam ironizira činjenicu da većinu konzultantskih poslova s Hrvatskom turističkom zajednicom dobiva konzultantska kuća Horwath Consulting na čelu s Miroslavom Dragičevićem, koji pak tijesno surađuje sa španjolskim kolegom Eulogijem Bordasom iz španjolskog THR-a. Jesu li oni uistinu nepobjedivi na natječajima, bilo je jedno od novinarskih pitanja za Lorencina. – Naravno da nitko nema monopol, a svima koji imaju bilo kakve sumnje poručujem da na uvid mogu dobiti sve ponude i kompletnu natječajnu dokumentaciju, kazao je Lorencin.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved