Dubrovnik
Pet potencijalnih
13.3.2014. 10:47:14h
Tko je sve zainteresiran za Kupare?
Tjedan dana nakon što je Kupare posjetio premijer Zoran Milanović istekao je i rok za podnošenje neobvezujućeg iskaza interesa za osnivanje prava građenja i prava služnosti nekretnina na lokaciji Kupari I, izvijestili su iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom
pandrcutts / flickr.com

Povodom isteka roka sastalo se i Povjerenstvo za ocjenu prijava te je otvorilo ponude pristigle na javni poziv.

Povjerenstvo u sastavu: ministar turizma Darko Lorencin, predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Mladen Pejnović, zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, zamjenik predstojnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Alen Čičak te načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli je zabilježilo kako je na javni poziv za neobvezujući iskaz interesa stiglo pet ponuda.

Sukladno očekivanjima, na javni poziv javio se Ivica Todorić, odnosno tvrtka Karisma Hotels Adriatic, čiji je suvlasnik njemački TUI uz meksičku Karismu International. Među zainteresiranima je i Valamar poslovni razvoj d.o.o., čiji je suvlasnik Georg Eltz. Među ponuđačima je i turska Rixos grupa, ali i zasad nepoznati Titan nekretnine d.o.o. te Braniteljska zadruga Mir.

Potencijalni investitori su u svojim pismima za iskaz interesa predstavili svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima.

U DUUDI-ju napominju da navedeni potencijalni investitori nisu dužni podnijeti obvezujuće ponude, niti je ovlašteno tijelo Republike Hrvatske dužno sklopiti ugovor o osnivanju prava građenja, odnosno osnivanju prava služnosti ili koncesije s bilo kojim od ovih zainteresiranih investitora. Jednako tako, svi ostali investitori, a ne samo navedeni, mogu se javiti na obvezujući poziv za iskazivanjem interesa.

Po okončanju postupka obnove zemljišne knjige, koji je u tijeku, Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) provest će postupak poziva za dostavu obvezujuće ponude koji je planiran u prvoj polovici 2014. godine.

Predmet poziva za obvezujuće ponude bit će sklapanje ugovora o osnivanju prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina, i sklapanje ugovora o osnivanju prava služnosti na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, na rok do 99 godina. Za nekretnine koje se nalaze na pomorskom dobru zainteresirani investitori moći će podnijeti zahtjev za dodjelom koncesije sukladno posebnom propisu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved