Poticaji
6.4.2015. 6:59:24h
Županija daje novac za bazene, adrenalinske parkove i kušaonice
Najveći iznosi namijenjeni su tvrtkama koje se bave prerađivačkom djelatnosti – mogu dobiti do 150.000 kuna
Steep / flickr.com

Zagrebačka će županija ove godine izdvojiti šesnaest milijuna kuna za poticanje gospodarskih djelatnosti. Kako bi se potaknulo proizvodnju, najveći je iznos predviđen za povećanje konkurentnosti, za što će moći konkurirati mali gospodarstvenici koji se bave prerađivačkom djelatnošću.

Novac će moći tražiti za uređenje prostora, nabavu strojeva ili istraživanje novih proizvoda, a mogu dobiti od 100 do 150 tisuća kuna. Do četrdeset tisuća kuna za istu svrhu kao i prerađivači mogu dobiti i tvrtke koje se ne bave proizvodnjom.

Nova radna mjesta Županija nastoji potaknuti subvencijama za poduzetnike početnike i žensko poduzetništvo. Oni pojedinačno mogu dobiti petnaest odnosno dvadeset tisuća kuna. Obje kategorije taj novac mogu potrošiti za osnovni rad koji podrazumijeva njihova djelatnost te na promociju.

Županija se uključila i u financiranje promotivnih kampanja i materijala tvrtki sa svog područja. Bez obzira na to čime se bave, poduzetnici će dobiti novac za predstavljanje na manifestacijama i sajmovima. Ovisno o tome gdje se budu predstavljali, u Hrvatskoj ili inozemstvu, dobit će do 7500 odnosno trideset tisuća kuna. Za organiziranje promotivnih događanja u Zagrebačkoj županiji do pedeset tisuća kuna dobit će i jedinice lokalne samouprave i udruženja koja djeluju na lokalnoj razini. Do sto tisuća kuna mogu dobiti za tradicijske, kulturne, sportske i slične promocijske događaje.

Za razvoj turizma: gradnju sportskih terena, bazena, klizališta, igrališta, adrenalinskih parkova, šetnica kampova, kušaonica ili dječjih igrališta turistički poduzetnici mogu dobiti do sto tisuća kuna.

Subvencije će se dijeliti u nizu natječaja koji su već raspisani ili će tek biti raspisani. Dio njih traje do polovice ove godine, a dio do kraja godine, odnosno dok se ne potroši novac.

Piše: Velinka Buljan

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved