Zagreb
Privatni smještaj
23.4.2015. 6:34:57h
Svaki mjesec u gradu Zagrebu 30 novih iznajmljivača
Predstavljeni su projekti ePorezna i eVisitor koji će pojednostavniti rad iznajmljivačima
Gilad Rom / flickr.com

U Hrvatskoj je tri puta više privatnih turističkih smještaja nego hotela i hostela, no u Zagrebu je trend suprotan, pa je tako u gradu turistima dostupno 9500 hotelskih kreveta i samo njih 2700 u obiteljskom smještaju. No, unatoč tome, Luka Benko iz Turističke zajednice grada Zagreba smatra da se u gradu vidi poduzetnički duh jer se svakog mjeseca na tržištu pojavi – 30 novih iznajmljivača.

Forum o smještaju
– Cilj nam je poticati razvoj obiteljskih iznajmljivača koji su jako važni za razvoj zagrebačkog turizma. Istraživanja su pokazala da turisti kod privatnika ostaju u prosjeku tri noći, a u hotelima i hostelima dvije – objasnio je Benko te napomenuo da je iznajmljivanje obiteljskog smještaja do ožujka ove godine poraslo čak 41 posto u odnosu na 2014. godinu. Podaci su to predstavljeni na jučer održanom Forumu obiteljskog smještaja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori za područje Zagreba. Iznajmljivače se na konferenciji informiralo o zakonskim obvezama, propisima i inspekcijskom nadzoru, ali i o marketinškim opcijama, financiranju te rezervaciji smještaja.

– Trendovi se stalno mijenjaju i ovakve su konferencije jako važne za napredak i porast kvalitete turističke ponude u Zagrebu – rekla je Danijela Čavlović, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma za područje Zagreba, ujedno vlasnica Studija Kairos, smještaja za iznajmljivanje u Vlaškoj ulici.

Informatiziran sustav
Jedan od dva najveća noviteta prezentirana na Forumu je nova usluga Fine koja će iznajmljivačima pojednostavniti podmirenje financijskih obveza kroz sustav ePorezna. Druga je novost uvođenje novog sustava prijave i odjave gostiju – eVisitor. Riječ je o potpuno informatiziranom sistemu kojim će se od 1. siječnja 2016. godine koristiti svi obiteljski iznajmljivači.

– Novi će sustav olakšati rad svima u turizmu te će se puno lakše pratiti statistike – objasnio je Luka Benko te pozvao iznajmljivače da sudjeluju u pilot-projektu koji počinje 1. lipnja.

Na taj će se način moći informirati o sustavu, ali i prijaviti njegove moguće manjkavosti.

Piše: Stela Lechpammer

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved