Ne razmjer
20.5.2015. 8:28:44h
Hrvatski turisti više troše u Njemačkoj, nego njemački kod nas
Porastao je i broj onih koji Njemačku biraju za život. Lani ih je bilo oko 23.000 više nego u 2013. godini
Michael Beaton / flickr.com

Njemačka Hrvatskoj daje najviše turista, a na prvom je mjestu i kad se Hrvati otisnu na neko putovanje. Popularnu Njemačku lani je posjetilo 770.000 hrvatskih građana (slijede Italija, Bosna i Hercegovina te Austrija). Bilo ih je čak sto tisuća više nego u prethodnoj godini, a porastao je i broj onih koji tu zemlju biraju na dulje, za život.

Krajem 2013. statistika je bilježila 240.543 hrvatska državljana s njemačkom adresom, a krajem prošle godine 263.347.

Među Hrvatima koji dolaze u Njemačku na kraće dominiraju oni s turističkim motivima (53%), što ne isključuje ni posjet rodbini, a brojna su i poslovna putovanja (24%), koja su vezana uz sajamske priredbe u toj zemlji. Turisti iz Hrvatske po putovanju potroše po 505 eura, a zanimljivo je da naši u Njemačkoj po danu troše 64 eura, dok Nijemci na odmoru kod nas dnevno troše 62 eura.

Njemačka, koja s gotovo 50 milijuna turista nadmašuje i Francusku, očekuje rast. Samo iz naše regije, odakle u Njemačku odlazi 2,1 milijun gostiju, broj bi do 2020. trebao narasti pola milijuna.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved