Baška
Širi se turističko carstvo
26.5.2015. 5:50:11h
Valamar kupuje Hotele Baška
Mario Jantol, predsjednik Uprave Hotela Baška, nema komentara, no već je ustvrdio da ih guše veliki konkurenti.
screenshot / valamar.com

Turistička kompanija Valamar Riviera kupuje 83,82 posto Hotele Baška, najveću hotelsku tvrtku na Krku, za 24,1 milijun eura, čime ujedno postaje postaje vlasnik najvećega broja turističkih kapaciteta na tom otoku.

Vijest o skorašnjem preuzimanju objavio je Valamar u ponedjeljak, potvrdivši glasine o akviziciji o kojoj se na Krku šuškalo još od početka prošle godine.  Kako stoji u objavi, Valamar Riviera odobrila je u ponedjeljak preuzimanje 83,82 posto Hotela Baška za 24,1 milijuna eura. "U skladu s predloženim ugovorom, udjelničari triju društava, Mirta Bašćanska d.o.o., Vala Bašćanska d.o.o. i Baškaturist d.o.o., prodali bi svoje udjele za ukupno 24,1 milijuna eura (ili 183,1 milijuna kuna).

Predložena transakcija podrazumijeva vrijednost dionice Hoteli Baška d.d. od 96 eura odnosno približno 730 kuna po dionici, što znači da je vrijednost kompanije procijenjena na razini od gotovo 10 puta EBITDA iz 2014. godine. Zatvaranje transakcije očekuje se ovog ljeta", kažu u kompaniji. Potpisivanje ugovora o kupoprodaji trebalo bi uslijediti nakon službenog izjašnjavanja skupštine dioničara Hotela Baška. "Ponuda Valamara predstavljena je danas dioničarima Hotela Baška,", potvrdio nam je Mario Jantol, predsjednik Uprave Hotela Baška i jedan od suvlasnika tvrtke u kojoj većinski paket drže zaposlenici tvrtke. Nije želio iznositi detalje i komentirati motive prodaje, no prije više od godinu dana izjavio je da je kompanija suočena s konkurencijom velikih turističkih grupacija, zbog čega imaju problema s pozicioniranjem.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved