Zadar
Što može vlast, ne može i taxi!
26.5.2015. 8:16:14h
Ušli smo u taksi i taksist nam je naplatio za kilometar vožnje 100 kuna!?
Moja rodbina došla je na ljetovanje u Zadar iz SAD-a. Ušli smo u taksi i taksist nam je naplatio za kilometar vožnje 100 kuna! – kaže Zadranin Ivan G.
Marta Diarra / flickr.com

Moja rodbina je došla na ljetovanje u Zadar iz SAD-a. Ušli smo u taksi i taksist nam je naplatio za kilometar vožnje 100 kuna!? Pa cijena je najviše 40 kuna za pet kilometara. Nisam mogao vjerovati! Vjerujte, nisam im htio reći ništa samo da im ne pokvarim ljetovanje, ali sve sam snimio i sutra ću na konferenciji za novinare pokazati fotografije tablice i taksista. Rekao nam je ovo Zadranin Ivan G. koji će u utorak na konferenciji za novinare sa sindikalnim predstavnicima zadarskih taksista govoriti o ovom i o nizu prijevara turista na zadarskom području.

– Sve su učestaliji incidenti i prijevare taksi prijevoznika, posebno sada u predsezoni, kada se stranim državljanima naplaćuju taksi usluge višestruko više u odnosu na realnu cijenu – ističe predstavnik taksista Predrag Šimunov te navodi probleme nelegalnog rada, neprijavljivanja radnika i preprodaje taksi dozvola.

– ​Ovakvi incidenti onemogućuju savjesne i poštene taksi vozače da obavljaju svoj posao, a strani državljani stječu pogrešan dojam o gradu i državi u koju su došli te se takvim učestalim incidentima nanosi nesaglediva šteta našem turizmu. Stoga će se zatražiti žurna intervencija nadležnih državnih i gradskih tijela u svezi ovakvih nemilih i učestalih negativnih incidenata i pojava – zaključuje Šimunov.

Piše: Frane Šarić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved