Prljava posla?
29.5.2015. 5:13:28h
Tko su Felleri koji su dobili plažu Kava u potkoncesiju? Iz Valamara tvrde: Vrlo uspješni poduzetnici
Udruga Divlja liga vaterpolo na čelu s Igorom Legazom već danima upozorava javnost na uništavanje prirodne lapadske plaže Kava koja je u koncesiji grupacije Valamar. Štoviše, smatraju kako je Valamar prešutio da su plažu dali u potkoncesiju novoosnovanom društvu 'The Coral', u vlasništvu Damiana Sebastiana Fellera.
snailo86 / flickr.com

Udruga Divlja liga vaterpolo na čelu s Igorom Legazom već danima upozorava javnost na uništavanje prirodne lapadske plaže Kava koja je u koncesiji grupacije Valamar. Štoviše, smatraju kako je Valamar prešutio da su plažu dali u potkoncesiju novoosnovanom društvu 'The Coral', u vlasništvu Damiana Sebastiana Fellera.

Predsjednik Udruge Divlja liga vaterpolo, Igor Legaz u nedavnom obraćanju medijima istaknuo je kako se 'gotovo čitavo područje kupališta Kava pretvara u betoniranu taracu za restoran koji se tamo gradi.'

- Da bi se Sebastian Feller domogao  prava upravljanja kompletnog, a ne dijela područja kupališta Kava, trebalo je da jedna moćna hotelska tvrtka obavi pozamašni pravni posao za njega, a u konačnici, trebala je i skupština DNŽ prihvatiti županov prijedlog odluke o davanju suglasnosti za dodjelu dijela koncesije u podkoncesiju, koji je pripremio Ivo Klaić - izjavio je Legaz nedavno u priopćenju za medije te u ime udruge uputio podnesak na tri ministarstva zahtijevajući inspekcijski nadzor nad radovima koji se tamo izvode.

Sve je crno na bijelo
Pročelnik Ivo Klaić iz županijskog Upravnog odjela za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku ističe kako se na Kavi legalno izvode radovi na uređenju plaže.

- Sve je po zakonu, crno na bijelo. Kava je školski primjer kako raspolagati prostorom. Ovlaštenik koncesije za to područje je Valamar. Pod koncesijom se ništa ne događa. Mi smo dužni poštivati donesene prostorne planove,  a prostorni plan za Kavu je tamo predvidio uređeno kupalište. Urbanistički plan uređenja Babinog kuka je također donesen. Temeljem toga  su se dobile dozvole, regulirana je koncesija i temeljem toga je dobivena građevinska dozvola, tako da to nije ni moje niti vaše niti bilo čije. Sve je u skladu s prostornim planom koji je donesen i koji je predvidio kupalište - kaže Klaić.

Odluku o davanju suglasnosti za dodjelu dijela koncesije u potkoncesiju za plažu Kava u Dubrovniku pogledajte OVDJE.
Kao ovlaštenik koncesije Valamar Riviera mora napraviti sve radove u skladu s dozvolama. Što ukoliko to ne bude slučaj?

- Valamar kao dobitnik koncesije isključivo je odgovoran  za postupanje po dozvolama. Ukoliko se dozvole ne budu poštivale znaju se sankcije. Sigurni budite da će se u slučaju bilo kakvog odstupanja od koncesije poduzeti zakonske mjere u skladu s ugovorom. Svaka koncesija i ugovor se mogu raskinuti, ali treba se prvo utvrditi postupa li taj netko u skladu s radovima ili ne, a tko će obavljati te djelatnosti je posve nebitno - ističe Klaić.

Što pročelnik misli o aktivnostima Udruge Divlja liga vaterpolo?
- Smatram kako je poželjna svaka sugestija građana pa tako i Udruge Divlja liga, ali činjenica je kako moramo biti objektivni prema sebi, drugima, postupcima koji su provedeni kako treba i moramo na takav način pristupiti kako bismo doista svi skupa kreirali vlastiti prostor. Činjenica je da je pola investitora dolazilo i odlazilo i nisu počeli graditi, a činjenica je i da investicije koje smo mi proveli dobivaju glavu i rep i počinju se graditi. To nam daje mogućnost da vjerujemo kako se radi o ozbiljnim stvarima i vrijeme će to pokazati. Nadamo se kako će investitor ispoštovati sve što treba. U suprotnom ćemo poduzimati zakonske mjere, ali mislim kako nije korektno da nakon svih izdanih dozvola koje je izdao Grad prema vlastitom prostornom planu unaprijed smatramo kako nešto nije dobro - osvrnuo se Klaić.

Na Legazove prozivke da je Valamar Riviera d.d. prešutila kako su plažu dali u potkoncesiju Felleru i njegovom 'The Coralu', iz Uprave društva ističu kako nisu ništa sakrili.

- Odluka o davanju plaže Kava u potkoncesiju je javno donesena na Županijskoj skupštini na prijedlog društva Valamar Riviera investitora koji po svim pozitivnim zakonskim propisima ima slobodu biranja s kime će sklopiti partnerstvo i ne vidimo razloga zašto bi ikoga informirali o tome tko su naši poslovni partneri. Uprava Valamar Rivijere je na Vašem portalu, kao i drugim medijima, pružila odgovore na sve postavljene upite te stoga nije točna tvrdnja da je ovo Društvo, ovlaštenik koncesije za gospodarsko korištenje dijela pomorskog dobra – plaže Kava, prešutjelo da je predmetno područje dato u potkoncesiju kompaniji The Coral u vlasništvu gospode Feller - odgovorili su iz Valamara.

Naglašavaju kako svoja vrata uvijek otvaraju specijalistima u svim segmentima poslovanja, a jedni od njih su i Felleri.

Tko su Felleri?
- Radi se o vrlo uspješnim poduzetnicima za koje smo ocijenili da izvrsno rade ovaj posao te držimo da smo sklopili jako dobar posao u kojem ćemo zajedničkim partnerskim snagama podići kvalitetu ponude i sadržaja plaže Kava, jedinstvenih u Dubrovniku, na najveću razinu što naš Grad i njegovi građani itekako zaslužuju - kratko su nam odgovorili na postavljeno pitanje.

Zanimljivo je spomenuti kako vlasnik i član uprave 'The Corala' Damian Sebastian Feller je ujedno prokurist tvrtke Kontrabas d.o.o. smještene na Hvaru u čijem vlasništvu se nalazi popularni i pomalo ekstravagantni noćni klub zatvorenog tipa, 'Pink Champagne'.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved