Razvoj turizma
2.6.2015. 4:58:49h
Za Master plan turizma Osječko-baranjske županije 200.000 kuna
Ministar turizma Darko Lorencin jučer je donio odluku o odabiru projekata i dodjeli nepovratnih sredstava na temelju Programa Fonda za razvoj turizma u 2014. godini.
Espino Family / flickr.com

Ministar turizma Darko Lorencin jučer je donio odluku o odabiru projekata i dodjeli nepovratnih sredstava na temelju Programa Fonda za razvoj turizma u 2014. godini.

Ovom odlukom odobrena su sredstva za sufinanciranje 54 projekta u ukupnoj vrijednosti od 20,8 milijuna kuna. Među projektima koje će sufinancirati Ministarstvo turizma je i Master plan turizma Osječko-baranjske županije, za koji će biti izdvojeno 200 tisuća kuna. Sto tisuća kuna dobit će Virovitičko-podravska županija za projekt rekreacijsko-edukativno-sportsko-turističkog centra, a Požega 120 tisuća kuna za Thallerov ljekoviti hram.
“Cilj ovog programa je razvoj turističke infrastrukture i očuvanje turističke resursne osnove u svrhu jačanja konkurentnosti turizma. Područja financiranja su objekti javnih subjekata kojima se unaprjeđuje konkurentnost turističke destinacije razvojem različitih oblika turističke ponude kao što su kulturni, zdravstveni, poslovni i drugi oblici turizma, te objekti devastirane kulturne i povijesne baštine koji će se valorizirati kroz turizam kao objekti javne infrastrukture. Također, riječ je i o resursima prirodne baštine (nenaseljeni otoci, jezera, vodopadi, kanjoni, špilje, močvare, zaštićena prirodna područja i dr.), koji se valoriziraju kroz turizam”, pojašnjava Lorencin.
Sredstva su namijenjena za izradu projektne dokumentacije, pripremu ostale natječajne dokumentacije koja nedostaje investicijskom projektu javne turističke infrastrukture, a nužna je za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz strukturnih fondova Europske unije, te za izvršenje samih investicija javne infrastrukture. Ministarstvo, navodi se u priopćenju, sufinancira do 80 posto opravdanih/prihvatljivih troškova provedbe pojedinačnog programa ili projekta.

Piše: I.Mikulić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved