Novalja
Pametno financiranje
15.6.2015. 12:55:54h
Novalja najavila brojne investicije – temelj za razvoj grada EU fondovi
U petak 12. lipnja u hotelu Liburnija u Novalji održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novalje povodom obilježavanja dana Grada.
objava za medije

U petak 12. lipnja u hotelu Liburnija u Novalji održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novalje povodom obilježavanja dana Grada.

Gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo na samom početku Svečane sjednice pred brojnim uzvanicima osvrnuo se na rezultate u proteklom godišnjem periodu i naglasio kako su ostvareni određeni pomaci i poboljšanja.
„U prvom redu prepoznati smo kao destinacija koja je krenula rješavati uočene probleme zbog čega smo prvi uveli turistički bonton i regulaciju buke. Proračun je u odnosu na 2013. godinu povećan za 10 milijuna kuna, od porezne uprave preuzet ćemo porez na kuće za odmor što će donijeti dodatnih milijun kuna prihoda, a planiramo otkupiti i teren na Caski za iznos od 2,6 milijuna kuna na kojem će se do 2018. godine dovršiti izgradnja modernog deponija što je investicija vrijedna 10 milijuna kuna.“, istaknuo je gradonačelnik i dodao kako ovih dana kreće i investicija od 1,8 milijuna kuna u poduzetničku zonu Čiponjac.
Na jesen kreće i idejno projektiranje te pokretanje dovodnje i odvodnje vode, što će se financirati iz EU fondova, a kreće i izrada projekta za proširenje dječjeg vrtića Carić.
Upravo u sklopu proslave dana Grada predstavljeni su i okončani radovi na Trgu Alojzija Stepinca i u Dalmatinskoj ulici, gdje se radilo o gradskoj investiciji od 5 milijuna kuna.
„Krajem travnja izvršene su izmjene i dopune prostornog plana uz pomoć Ličko senjske županije koja je u kratkom i korektnom roku izmijenila prostorne planove, čime su nam znatno pomogli u rješenju ovih izmjena.“ dodao je gradonačelnik naglasivši kako će se većina projekata vezanih uz daljnji razvoj  Grada realizirati putem europskih fondova.
Iznimno važnim za cijeli otok Pag istaknuti su suradnja dijalog i zajedništvo gdje su uz Grad Novalju povezani Grad Pag te općine Kolan i Povljana, čiji su gradonačelnik Željko Maržić i načelnici Josip Zubović i Ivo Pogorilić također prisustvovali svečanoj sjednici.
Sjednici su prisustvovali i zamjenik župana LSŽ, Sanjin Rukavina, zamjenik načelnika Općine Karlobag, Boris Smojver, zamjenik načelnika općine Lopar, Frano Gabrić, dogradonačelnik Grada Novalje, dr. Neven Škunca, predsjednik Gradskog vijeća Grada Novalje, Ljubomir Kurilić, vijećnici Gradskog vijeća Novalje, župnik Josip Kosić, vikar Denis Žuškin te predstavnici svih mjesta s otoka.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved