Nova nada
15.7.2015. 16:26:16h
Stalni posao dobilo 830 ljudi, a u turizmu su najtraženija ova tri zanimanja
Ovo je odličan rezultat koji je rezultat svih mjera koje poduzimamo te ukupne sinergije rada javnog i privatnog sektora, kaže ministar Lorencin.
Dulcinea.navarrete / flickr.com

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje tijekom prvih šest mjeseci 2015. godine ukupno je, u turističkim zanimanjima, novo zaposlenih 30.172 osobe, odnosno 0,5% više nego tijekom istog razdoblja 2014. godine. Udjel novo zaposlenih u turističkim djelatnostima u ukupno novo zaposlenima iznosi 24,6%. Od novozaposlenih turističkih djelatnika u prvih šest mjeseci ove godine bilježi se porast od 30 posto u zaposlenima na neodređeno vrijeme, odnosno 830 novozaposlenih na neodređeno vrijeme. Samo u lipnju, od te brojke novozaposleno je na neodređeno vrijeme čak 160 ljudi, odnosno 58% više u odnosu na lipanj 2014. godine.

Najtraženija zanimanja u prvih šest mjeseci 2015. u turističkim djelatnostima bila su konobar, kuhar i sobarica.
„Ovo je odličan rezultat koji je rezultat svih mjera koje poduzimamo te ukupne sinergije rada javnog i privatnog sektora. Porast u noćenjima turista u prvih šest mjeseci iznosi 5 posto, a prihode za prva tri mjeseca ove godine bilježimo čak 14% veće u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 30% više novo zaposlenih u stalni radni odnos je izvrstan rezultat, jer je svako ulaganje u stalnog turističkog djelatnika te u stalne sezonce od izuzetne važnosti za kvalitetu naših turističkih usluga, a samo uz kvalitetnu radnu snagu možemo biti uspješniji i konkurentniji“, naglasio je ministar turizma Darko Lorencin te podvukao kako je ljudski faktor vrlo važna karika za uspjeh u turizmu.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved