Novi zakon
16.7.2015. 4:57:29h
Udar na turizam u Slavoniji
Župan Božo Galić, zajedno s direktorima turističkih zajednica s područja Vukovarsko-srijemske županije, izrazio je nezadovoljstvo prijedlogom novih zakona kojima se regulira način rada i financiranja sustava turističkih zajednica, a koji se žele hitno staviti u saborsku proceduru.
ivoras / flickr.com

Kako su naveli, riječ je o Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o članarinama u turističkim zajednicama i Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o boravišnoj pristojbi. Župan Galić ne slaže se s činjenicom da se tako važni zakoni donose po hitnom postupku, a posebice stoga što “mogu negativno utjecati na razvoj turizma na vukovarsko-srijemskom području”.

Direktorica Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak istaknula je kako novi zakoni, odnosno nova preraspodjela financijskih sredstava, predstavlja veliki financijski udar na lokalne turističke zajednice, što će u konačnici dovesti do njihova ukidanja. Direktorica Turističke zajednice Vukovar Jasna Babić složila se da, ako novi zakon bude usvojen, lokalne turističke zajednice neće moći opstati. Napravljene su i projekciije izračuna za prihode TZ- a u VSŽ prema kojima bi, rečeno je, TZ Vukovar izgubio oko 85.000 kuna, što je više od polovice sadašnjih prihoda, a slično je izračun pokazao i za TZ grada Vinkovaca.

Piše: S.B.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved