Zadar
Događanja
31.7.2015. 4:57:06h
Crvena luka podigla Bijelu zastavu
Pier Paolo Prodi i Ludigi Prodi, članovi Uprave Crvene luke Hotel & Resorta primili su sinoć na velikoj svečanosti Bijelu zastavu i Certifikat koji svjedoči kako je more u toj uvali očišćeno od sveg toksičnog otpada.
/ freepix.biz

Bijela zastava predstavlja ekološki simbol za čiste vodene površine, čista mora, rijeke i jezera.

Pier Paolo Prodi prisjetio se vremena kad su došli u Crvenu luku te kazao kako je to bila ljubav na prvi pogled.

- Mi smo se cijelo ovo vrijeme trudili pokrenuti jedan jedinstven proizvod i uspjeli smo. Imamo resort koji može primiti 600 ljudi, 170 smještajnih jedinica, imamo razne sadržaje, možemo primiti velike brodove i jahte, te imamo mogućnost slijetanja helikoptera. Crvena luka je kao raj na zemlji, okružena parkovima prirode, nacionalnim parkovima. Uspjeli smo dovesti do kraja jedan projekt koji je bio prepoznat u Zadarskoj županiji, kazao je Pier Paolo Prodi.

Ministar turizma RH Darko Lorencin kazao je kako je osobita čast imati takve investitore u turizam.

- Svugdje govorimo o Crvenoj luci, upravo iz tog razloga. Možda je ovo naporno na kratki rok, ali na duže se isplati. Obično imamo investitore koji samo pitaju koliko maksimalno mogu graditi u prostornom planu, a ne vide stablo. Bio sam ovdje prošle godine i od mnoštva stabala nisam ni primijetio hotel. Hvala investitorima na svemu, prije svega na tolikoj energiji uloženoj u očuvanje okoliša, poručio je Lorencin, istaknuvši kako je upravo u strategiji turizma na prvom mjestu očuvanje prostora.

Među brojnim uzvanicima svečanosti bili su sinoć i Romano Prodi, bivši predsjednik Europske komisije, dožupan Zadarske županije Božidar Longin te drugi.

Piše: Ante Rogić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved