Šibenik
Renesansa
25.8.2015. 12:03:12h
ŠIBENIK MAMI POTENCIJALNE ULAGAČE
Svoje im je potencijale grad ponudio u Katalogu investicijskih mogućnosti, dostupnom putem interneta…
Alistair Young / flickr.com

Šibenik je do rata bio industrijski grad sa svih strana opasan vojnim objektima. Atraktivne lokacije propalih i napuštenih industrijskih i vojnih kompleksa, uz ostale adute, postale su mamac za ulagače. Svoje im je potencijale grad ponudio u Katalogu investicijskih mogućnosti, dostupnom putem interneta…

Prostor nekadašnje tvornice TEF – 43 hektara zemljišta kilometar od povijesne jezgre Šibenika! Namjena: stambeno-poslovna i turistička, uz mogućnost gradnje marine. U Katalogu za ulagače Grada Šibenika na internetu još je 19 detaljno opisanih lokacija.

“Želimo kazati potencijalnim investitorima: imate sve riješeno, znate gdje se što može dešavati i zbiti, znate kakva je planska regulativa i krenite! Dakle, jedini preduvjet da investitor sada dođe je da bude transparentan, da bude čist i da ima novac”, ističe gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Takva se priča Šibeniku već dogodila. S 40 milijuna eura turski su ulagači u nekadašnjem vojnom uporištu Mandalini sagradili marinu za megajahte i luksuzni hotel s javnom šetnicom na njegovu krovu! Šibenik ih je privukao bogatom baštinom i prirodnim atrakcijama. Kažu – ne žele trošiti novac na već afirmirana odredišta!

Kamo god vam pogled krene s krova grada – neki je od mamaca za ulagače! I nije riječ o netaknutoj prirodi. Ovdje je turizam cvao do prije 30 godina. Teško je vjerovati kako je na ovakvome mjestu uspio – uvenuti! Na ponuđenim lokacijama predviđeni su i drugi gospodrski sadržaji – proizvodni pogoni, poljoprivreda. Na Šibenik je nedavno oko bacio i katarski šeik s izaslanstvom.

U Gradu kažu – neće čekati da poslovni ljudi surfajući internetom slučajno nabasaju na Katalog. Tiskano izdanje poslat će na 200 adresa potencijalnih bogatih ulagača. I hvale se – već imaju desetak vrlo ozbiljnih ponuda, prenosi HRT.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved