Pula
Dobri rezultati
17.3.2016. 7:31:03h
TZ Pule lani ostvarila prihod od devet milijuna kuna
U prošloj godini ostvarili smo prihod od devet milijuna kuna, što je tri posto više od planiranog, a prihod od boravišne pristojbe iznosi 4,7 milijuna kuna što je dva posto više zbog većeg broja noćenja.
Pietro Zanarini / flickr.com

Skupština Turističke zajednice Pule jednoglasno je usvojila izvještaj o aktivnostima i financijskom planu pulske Turističke zajednice za 2015. godinu, kao i izvještaj Nadzornog odbora i revizorski izvještaj za isto razdoblje. Riječ je o još jednoj rekordnoj turističkoj godini za Pulu koju je posjetilo 303 tisuće gostiju koji su ostvarili 1,6 milijuna noćenja. U usporedbi s 2014. godinom, ostvareno je osam posto više dolazaka i šest posto više noćenja, a prosječno su se gosti u Puli zadržavali 5,33 dana.

Obnova hotela

- U prošloj godini ostvarili smo prihod od devet milijuna kuna, što je tri posto više od planiranog, a prihod od boravišne pristojbe iznosi 4,7 milijuna kuna što je dva posto više zbog većeg broja noćenja. Grad Pula je od TZ-a za boravišnu pristojbu prihodovao 1,3 milijuna kuna, što je povećanje od šest posto. Po kapacitetima svi su ostvarili povećanje osim kampova i turističkih apartmana što je rezultat sve većeg broja malih iznajmljivača. U 2015. godini registrirano je više od tisuću novih kreveta, rekla je u svom izvještaju direktorica Turističke zajednice Pule Sanja Cinkopan-Korotaj.

Kako je istaknula Cinkopan-Korotaj, prošlu godinu obilježio je početak rada obnovljenog hotela Park Plaza Arena (bivši hotel Park), potom festival Visualia s posjetom od preko 15 tisuća ljudi, a koji je oborio Guinessov rekord u kategoriji "najveći ljudski svjetlosni znak", te, uz nastavak štinjanskih festivala, ponuda Svjetlećih divova i Spectacvla Antiqva, kao i njemački Musikantenstadl kojeg je pratilo pet milijuna gledatelja preko TV ekrana.

Prvi Ironman

Prvi put Pula je ugostila Ironman što je podiglo brojku noćenja, a ukupno je prošle godine pulska TZ sufinancirala 143 manifestacije u gradu za što je izdvojila preko milijun kuna, od čega za Novu godinu sto tisuća kuna.

- Usto je TZ samostalno organizirala nekoliko manifestacija poput Gastro projekta, Ljetni koncerti i zabava, Ljetni sajam obrtnika i Dani antike. Jasno je da je 2015. godina ostvarila vrlo dobre rezultate i novi izazov za 2016. godinu, ali i dobru pripremu kroz promociju i manifestacije te dolaske, zaključila je direktorica TZ Pule.

Najviše Filmskom festivalu i Ironmanu

Turistička zajednica Pule prošle je godine s najvećim iznosom, 80 tisuća kuna, sufinancirala Pula Film festival, dok je Ironmanu pripalo 70 tisuća kuna. Za novogodišnji vatromet TZ je izdvojila 60 tisuća kuna, a za nastup Nine Badrić i Istarskom narodnom kazalištu 43,75 tisuća kuna, dok je Hand made festival pomogla s 53 tisuće kuna. Šahovska simultanka Garryja Kasparova pomognuta je s 50 tisuća kuna, a Udruga Neboder koja je organizator Jazzbine ukupno je za tri programa sufinancirana s 53 tisuće kuna. Za pučku Pulsku noć izdvojeno je 25 tisuća kuna, teniski turnir Istarska rivijera pomognut je s 24 tisuće kuna, a susret bikera sa 16 tisuća kuna, dok je Ljeto na Kaštelu dobilo 15, a nastup Houdeka u Katedrali 14,5 tisuća kuna. Također, TZ je Uskrsnu fritaju sufinancirao s 11,5 tisuća kuna.

Piše: G. Rojnić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved