Dubrovnik
20.7.2013. 23:49:59h
Kako su Dubrovnik ceste pokušale prevariti Grad?
Teško je u to povjerovati, međutim iz cijele priče je jasno kako su Dubrovnik ceste i Hrvatske ceste znale da kreću u sudski spor koji će izgubiti
Željko Tutnjević / dubrovacki.hr

Nepravomoćnom presudom Trgovačkog suda u Dubrovniku nedavno je na temelju dokumenata i svjedočenja utvrđeno kako je Grad Dubrovnik, unatoč tome što nije uknjižen, vlasnik objekta u kojoj se nalazila konoba DAS. U sporu je utvrđeno kako je Grad izvršio zamjenu sa tadašnjim Poduzećem za ceste za taj objekt jer se predviđala rekonstrukcija Splitskog puta. U zamjenu za zgradu konobe DAS dobili su stan i zemljište u Čibači. Epilog je to sudskog spora koji traje već tri godine između Grada Dubrovnika s jedne strane te Dubrovnik cesta i Hrvatskih cesta s druge strane.
Naime, u spor se krenulo kada je je u potpunosti izgorjela konoba DAS koju su na Splitskom putu držali Maro Franić i Roberto Zvono. Iako su direktori cesta svakog dana jeli i pili u ovoj konobi i znali su da nisu stvarni vlasnici objekta te da će se dokumentima to i dokazati odlučili su krenuti u sudski spor s Gradom oko dokazivanja vlasništva. Prije spora Dubrovnik ceste i Hrvatske ceste zabranili su zakupcima ovog objekta da bilo što rade. I ne samo to! Croatia osiguranje im je isplatilo milijun i sto tisuća kuna odštete za požar. Tvrdili su tada u Croatiji kako ne mogu isplatiti odštetu nikome tko nije vlasnik objekta. Novac je kako nam kažu, isplaćen na način da je sa 650 tisuća kuna prebijen dug prema Croatiji,a sa 650 je navodno isplaćeno u kešu. Prema tvrdnjama naših izvora bilo je važno uzeti novac za odštetu od požara i prebiti dugovanja trenutno,a što će biti na kraju sudskog spora, u tom trenutku, nikog nije bilo briga. Danas kada je spor u prvom stupnju izgubljen pitamo se hoće li netko odgovarati za to i da li će županija kao vlasnik Dubrovnik cesta tražiti nečiju odgovornost. Ili pak, hoće li netko u Hrvatskim cestama tvrtki koja je samo u zemljišnim knjigama suvlasnik objekta odgovarati za sudske troškove i kamate koje se godinama samo gomilaju.
Teško je u to povjerovati, međutim iz cijele priče je jasno kako su Dubrovnik ceste i Hrvatske ceste znale da kreću u sudski spor koji će izgubiti. U prilog tome ide i informacija da su vlasnici DAS-a 1. kolovoza 1996. s Gradom Dubrovnikom potpisali Ugovor o zakupu poslovnog prostora i posljednjih petnaest godina najamninu su plaćali Gradu Dubrovniku. Stoga je za zapitati se zbog čega su odgovorni u Dubrovnik cestama i Hrvatskim cestama nakon 15 godina krenuli u dokazivanje vlasništva. Zbog čega nisu tražili da im se plaća i najamnina, ako su mislili da su vlasnici. Nego su ubiranje novca od zakupa prepustili Gradu. Jasno je da su očito u cestama na brzinu htjeli doći do novaca od odštete i prevariti Grad. Da ne govorimo o tome da bi bilo lijepo od njih da novac koji su od Croatije dobili kao odštetu uložili u obnovu objekta jer im je zbog toga i isplaćen.Nisu. Tamo se sada nalazi ruševina nekadašnje konobe DAS.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved