Rijeka
Rijeka - Rim
30.5.2014. 5:16:42h
Talijani otkazali izravnu avioliniju Rijeka – Rim
Talijanski niskobudžetni prijevoznik odustao je od već dogovorenih letova koji su tri puta tjedno trebalo povezivati Rim i Rijeku zbog ulaska konkurencije. Španjolski Vueling također je odlučio letjeti iz Rima za Dubrovnik, Split, Zadar i Zagreb, ali ne i za Rijeku
Faisal Akram / flickr.com

Zračna luka Rijeka ove godine ipak neće biti povezana s Rimom. Naime, talijanski niskobudžetni avioprijevoznik Blue Panorama odustao je od najavljene direktne zračne linije za talijansku metropolu koja je u špici sezone Rijeku i Rim trebala povezivati čak tri puta tjedno.

Odrađene su i neke zajedničke promotivne aktivnosti usmjerene promociji ponude zdravstvenog turizma na Kvarneru, osobito dentalnog, međutim, situacija na tržištu se naglo izmijenila.

Prema nekim informacijama, Talijani su od Zračne luke Rijeka odustali zbog preslabog bukinga, no prema drugim informacijama, razlog otkazivanju ovog avio-aranžmana je konkurencija. Dario Matošević , direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Milanu, kazao nam je kako je s hrvatskog tržišta Blue Panoramu istisnuo španjolski avioprijevoznik Vueling .

– Nažalost točno je da je avioprijevoznik Blue Panorama odustao od ove linije. Moram prije svega reći kako su u razgovorima i pismu, u kojem objašnjavaju razloge odustajanja, istakli kako imaju samo pohvale za Rijeku, ovdašnju Zračnu luku te županijsku Turističku zajednicu, međutim, kako su odustali jer im je na tržište ušao konkurent. Riječ je u španjolskom Vuelingu koji je ove godine otvorio u Rimu novu podružnicu i odavde leti po Europi. Jasno da im je zbog blizine i same destinacije, Hrvatska vrlo zanimljiva što se svakako može vidjeti i po broju letova koje su postavili prema našoj zemlji. U špici sezone će tako imati čak 15 letova tjedno. U Blue Panorami su kazali kako imaju i podršku kvarnerskih hotelijera, međutim, kako im uz takvog konkurenta računica jednostavno ne dozvoljava da nastave s letovima, kazao je Matošević.
Također je dodao kako je Vueling uveo letove s istog aerodroma, odakle je trebao letjeti i Blue Panorama. S Fiumicina tako španjolski avioprijevoznik postavlja letove za Dubrovnik, Split, Zadar, ali i Zagreb. Upravo su letovi za Zagreb Rijeci odnijeli velik dio očekivanog prometa.

– Toliko letova za Hrvatsku je ustvari dobra stvar, šteta je međutim, da se linija za Rijeku nije održala, zaključio je Matošević dodajući kako će u samoj špici sezone Vueling za Split i Dubrovnik imati po čak šest letova tjedno.

Inače, na web stranicama Zračne luke Rijeka u redu letenja više nema Blue Panorame, iako se još jučer vrtila reklama na banneru po kojem se od Rijeke do Rima može već za 36 eura što je zbunjivalo građane.

Direktne zračne veze između dva grada ove godine, dakle, ipak neće biti. Dodajmo i da je ovo bio prvi pokušaj ovog talijanskog avioprijevoznika da uđe na hrvatsko tržište te je izabrao upravo Rijeku za proboj.

Inače, početkom lipnja intenzivirat će se zračni promet u Zračnoj luci Rijeka jer kreću linije za Bern, Kopenhagen i Helsinki preko Rige, dodatni let za Köln, koj ima popunjenost oko 80 posto, a kroz koji dan kreću i letovi za Oslo i Talin.

Piše: Alenka Juričić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved