Zadar
Dodatni trošak?
1.7.2014. 6:51:56h
Ryanair u Zadru: osim dolaska letova treba platiti i PDV
Veliki broj privatnih iznajmljivača odazvao se pozivu Turističke zajednice Zadarske županije da se pridruže sufinanciranju tzv. udruženog oglašavanja Ryanaira, zapravo - dolazaka turista tom niskotarifnom zrakoplovnom kompanijom na zadarsko područje.
Andrew Thomas / flickr.com

Veliki broj privatnih iznajmljivača odazvao se pozivu Turističke zajednice Zadarske županije da se pridruže sufinanciranju tzv. udruženog oglašavanja Ryanaira, zapravo - dolazaka turista tom niskotarifnom zrakoplovnom kompanijom na zadarsko područje.

- To je na određeni način simbolika u odnosu na ukupnu problematiku financiranja, ali se prvi put privatni iznajmljivači uključuju i pokazuju veliki interes za stvar o kojoj poprilično ovise, ne samo oni, već i svi skupa. Pokušao se problem riješiti da se iz dobiti Zračne luke Zadar namiri jedan dio nedostujućeg iznosa koji se odnosi na obračun PDV-a koji je ove godine uveden za sve ispostavljene račune iz Dublina, međutim to se nije uspjelo dogovoriti već je samo rečeno da se svi vlasnici Zračne luke slažu da se napravi nekakav dodatni napor i dogovor sa Zračnom lukom.

Problem PDV-a se prvi put pojavio ove godine, do sada to nije bilo, a to je dodatnih 2,5 milijuna kuna PDV-a na ukupni iznos od 10 milijuna kuna.

Taj iznos PDV-a Turistička zajednica Zadarske županije nema, niti ima logike za to jer mi skupljamo novac od svih ostalih, a na nas je palo da moramo platiti ukupni PDV – objašnjava problematiku oko financiranja direktor županijskog TZ-a Ivo Dunatov.

Izdvajanje dobiti Zračne luke Zadar za sufinanciranje Ryanaira nije moguće jer bi to značilo favoriziranje jednoga avioprijevoznika u odnosu na druge, bez obzira na to koliko značajan bio. Traže se načini i mogućnosti kako taj projekt održati, ali prijenos dobiti Zračne luke nije jedan od njih – kazala je direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić.

Piše: Mišel Kalajžić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved