6.9.2013. 10:09:08h
Evo zašto je Tesla električni automobil stigao u Hrvatsku
U Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle, danas je stigao električni automobila Tesla Model S, u sklopu projekta prezentacije Hrvatske kao idealne turističke destinacije za odmor, koju su zajedno osmislili i realizirali Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i njemački auto-klub ADAC…
NRMA New Cars / flickr.com

U Smiljan, rodno mjesto Nikole Tesle, danas je stigao električni automobila Tesla Model S, u sklopu projekta prezentacije Hrvatske kao idealne turističke destinacije za odmor, koju su zajedno osmislili i realizirali Hrvatska turistička zajednica (HTZ) i njemački auto-klub ADAC…

Kako su izvjestili iz HTZ-a, u sklopu tog projekta odlučeno je da se na putovanju od Munchena do Hrvatske testira automobil Tesla model S, kako bi se ocijenilo je li s tim modelom moguće krenuti na dulje putovanje, odnosno na godišnji odmor.

Do današnjeg dolaska u Smiljan, Teslin automobil bio je u Opatiji, Senju i na Plitvičkom jezerima, a dolazak u rodno mjesto Nikole Tesle, znanstvenika po kojem je i nazvan, najljepši je kraj ovog zanimljivog putovanja, navode u HTZ-u.

Zanimljivost je, kažu, tim veća što je ova prometna ruta u dosegu jednog punjenja baterija automobila Tesla Model S. Naime, karakteristika ovog automobila je da se jednim punjenjem baterija može prijeći u prosjeku 400 do 500 kilometara, što je za sadašnje važeće standarde velik domet.

Direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić kazala je kako joj je posebno zadovoljstvo što su danas u Smiljanu potvrdili da je Hrvatska i u pogledu ekološki zdravih prijevoznih sredstava izvrsna destinacija za odmor njemačkih turista, dostupna u dosegu od dva punjenja baterija ovog automobila.

Hrvatska je kao destinacija svojom prometnom infrastrukturom i udaljenošću lako dostupna ključnim regijama njemačkoga tržišta, koje je ujedno i naše najvažnije emitivno tržište za goste koji putuju automobilom, a projektom poput ovog cilj je bio dodatno skrenuti pažnju njemačkih gostiju na još nedovoljno otkrivene destinacije u unutrašnjosti Hrvatske, koje s pravom zaslužuju dobiti važniji značaj, kazala je Matešić.

U sklopu suradnje HTZ-a i njemačkog auto-kluba ADAC, u pripremi je poseban broj dvomjesečnika Reisemagazin koji će biti posvećen Hrvatskoj, a objavljen u veljači 2014, prenosi HRT.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved