Zagreb
Pleso
10.1.2014. 15:19:51h
KLM uvodi četiri leta tjedno za Zagreb
Uvođenjem KLM-ovih letova za Hrvatsku zadovoljan je ministar turizma Darko Lorencin.
Ken H / @chippyho / flickr.com

KLM po prvi put u povijesti tvrtke leti u Hrvatsku, priopćio je Air France KLM.

Naime, podružnica te tvrtke Cityhopper od 27. svibnja do 25. listopada 2014. uvodi četiri leta tjedno za Zagreb. Oni koji se nađu na tim letovima letjet će zrakoplovom Fokker 70 koji raspolaže sa 80 sjedala, a tvrtka navodi da ''otvaranjem novog odredišta želi investirati u ekonomski i turistički razvoj između Nizozemske i Hrvatske''.

Uvođenjem KLM-ovih letova za Hrvatsku zadovoljan je i ministar turizma Darko Lorencin.

- Nizozemska je iznimno bitno emitivno tržište, s više od 320 tisuća turista koji godišnje posjete Hrvatsku, te vjerujem kako ce direktna zračna povezanost doprinijeti i povećanju turista između naših zemalja. Zahvaljujući KLM-u Hrvatska ce imati mogućnost ugostiti nove internacionalne goste, a Hrvati profitiraju s novim odredištima sirom svijeta. Vjerujem da će ta direktna, nova linija doprinijeti povećanju broj avio turista u Hrvatskoj, te će predstaviti za nas novi jaki segment tržišta- izjavio je Lorencin.

Inače, nizozemska kompanija KLM Royal Dutch Airlines osnovana je 1919. godine, a 2004. udružila se s Air Franceom u AIR FRANCE KLM čime su postali najjača europska zrakoplovna grupa.

Piše: Irena Klančir/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved