Omišalj, Rijeka
Plava panorama
19.2.2014. 7:35:25h
Od ljeta zračna linija Krk - Rim tri puta tjedno
Zrakoplovi Blue Panorame letjet će između Rima i Krka od 20. lipnja do 12. rujna, a o popunjenosti zrakoplova ovog ljeta ovisi i budućnost linije dogodine, ističe Dario Matošević, predstavnik HTZ-a u Milanu
Aero Icarus / flickr.com

Zračna luka (ZL) Rijeka od ove će godine prvi put unatrag niz godina imati direktnu zračnu vezu s Italijom, točnije s – Rimom. Naime, za Rijeku počinje letjeti jedna od najvećih talijanskih niskobudžetnih aviokompanija Blue Panorama.

Avioveze će biti postavljene od 20. lipnja do 12. rujna. Prema riječima Darija Matoševića, direktora Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Milanu, zrakoplovi Blue panorame će letjeti dva puta tjedno, a u špici sezone i tri puta.

– Letovi će se obavljati Boinzima 737, i to dva puta tjedno, a u špici, dakle, i tri puta tjedno – ponedjeljkom, petkom i nedjeljom. Početna cijena povratne aviokarte na liniji Rim – Krk iznosi 85,35 eura. Uspostavljanje low-cost letova na liniji Rim – Rijeka rezultat je kontakata našeg predstavništva s avioprijevoznikom, aktivnosti Turističke zajednice Kvarnera, podrške HTZ-a, kao i aktivnosti ZL-a Rijeka. Ovogodišnji uspjeh u popunjenju aviona omogućio bi proširenje broja letova u sljedećoj godini. Kako se Italija još uvijek nalazi u dubokoj ekonomskoj krizi, to neće biti jednostavan zadatak. Inače, ovo je prvi put da ovaj avioprijevoznik uopće leti za Hrvatsku i drago mi je da je hrvatsko tržište, eto, otvorio upravo s Rijekom, kazao je Matošević.

Hrvatski stomatolozi su mamac
Kad je riječ o interesu talijanskih aviokompanija za hrvatski zdravstveni turizam, zanimljivo je da se jedna talijanska TV kuća prije nekih godinu dana zainteresirala za temu zašto Talijani u Hrvatsku odlaze popravljati zube. I to ponukana žalbom talijanskih zubara kako oni moraju popraviti što se u Hrvatskoj loše napravi. Talijanska je TV ekipa tako došla snimiti reportažu u Hrvatsku zaključivši kako je kvaliteta ponude izvrsna, a cijene izrazito niže. Ispalo je tako da zahvat koji u Italiji plate 2.800 eura, u Hrvatskoj stoji 800 eura.

Sajam BIT
Sada kada je kvarnerska regija dobila direktnu aviovezu s Rimom, trebalo bi odraditi i jaču promociju. Inače, linija će biti zanimljiva i Riječanima koji žele posjetiti Vječni Grad. Naime, pružit će im se mogućnost da za Rim lete u petak te da se kući vrate u ponedjeljak.

Iako je ovaj avioprijevoznik uveo ljetne linije, zanimljivo je da se među talijanskim aviokompanijama može čuti i interes vezan za prijevoz putnika koji su vezani za ponudu zdravstvenog turizma, osobito dentalnog. Naime, prošlog tjedna u Milanu je održan jedan od najvećih turističkih sajmova u Italiji – BIT na kojem je Predstavništvo HTZ-a za Italiju imalo i posebnu prezentaciju na kojoj se naglasak dalo upravo na ponudu zdravstvenog i medicinskog turizma.

Ondje su se tako predstavnici jedne aviokompanije raspitivali upravo za ovu ponudu i mogućnost kontakata s hrvatskim, tako i kvarnerskim dentalnim i ostalim klinikama.
 

Interes za Hrvatsku
– Mislim da u ponudi zdravstvenog turizma imamo veliku perspektivu, i zbog kvalitete i zbog povoljnijih cijena, kazao je Matošević.

Inače, netom završeni BIT bio je jako dobro posjećen, uz ostalo i zbog niže cijene ulaznica. Interes za Hrvatsku bio je značajan, istakli su u milanskom Predstavništvu HTZ-a.

– Dobro je da je jedan od najvećih talijanskih touroperatora Eden Viaggi, nakon nekoliko godina, ponovo uvrstio Hrvatsku u svoju ponudu te ima i posebnu brošuru s ponudom naše zemlje, istaknuo je direktor milanskog Predstavništva HTZ-a.

Piše: Alenka Juričić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved