Hidroavioni
21.2.2014. 9:40:48h
Nijemci pitaju: Zašto ništa ne govorite o hidroavionima?
Njemački novinari postavili upit hrvatskim turističkim predstavnicima.
Sarah_Ackerman / flickr.com

Sa sajma turizma u Münchenu F.re.e, koji će ovih dana obići oko 130.000 posjetitelja, hrvatski su  turistički čelnici odaslali dodatnu pozivnicu njemačkim gostima da dođu na odmor u našu zemlju.

Hrvatske je na sajmu, kao ovogodišnja zemlja partner, itekako vidljiva i prisutna. Osim dodatnih izložbenih kvadrata, prostor krase i veliki jumbo plakati s turističkim motivima iz Lijepe naše, a hrvatski turistički predstavnici jučer su izišli i pred njemačke turističke novinare.

- Njemačka je godinama jedno od tri najvažnija emitivna tržišta za Hrvatsku, a pogotovo Bavarska.  Prema procjenama, bavarski gosti ostvaruju trećinu od oko dva milijuna dolazaka iz Njemačke i trećinu od 15,5 milijuna noćenja. Upravo je zato činjenica da je Hrvatska zemlja partner na sajmu u Münchenu od posebnog značaja. Nadamo se da ce veliki broj posjetitelja pronaći željene informacije i ove godine za odmor izabrati nasu zemlju - kazala je direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matesić.

Njemačke je novinare zanimalo i što se u Hrvatskoj promijenilo od ulaska u EU, kako Hrvatska skrbi o čistoći mora, raspitivali su se i o ronjenju te o cijenama u marinama, a htjeli su znati i zašto hrvatski turistički predstavnici ne spominju projekt povezivanja Splita s Hvarom i Bračem hidroavionima.

- Samo zato što nemamo kompletnu informaciju, odnosno ne znamo je li tvrtka čiji je to projekt dobila sve potrebne dozvole. Međutim, čim budemo imali potpune i konačne informacije sve će biti proslijeđene i ovdašnjim medijima - obećao je njemačkim novinarima direktor HTZ-a u toj zemlji Mato Radić.

U Münchenu se, inače danas ministar turizma Darko Lorencin sastao s potpredsjednicom bavarske Vlade i ministricom za gospodarstvo Ilöse Eigner. Sastanak je potrajao dulje od predviđenog,  a bavarska je ministrica ponudila pomoć u implementaciji i realizaciju projekata prema europskim  fondovima.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved