Split, Zagreb
Sramotno!
20.3.2015. 7:41:25h
HŽ ukida sve vlakove za Dalmaciju jer ih nema tko voziti
Umjesto vlakova, između Zagreba i Splita vozili bi autobusi pa bi se putnici uz kartu za vlak putovali autocestom
hakzelf / flickr.com

Split i čitava Dalmacija mogli bi za nekoliko dana postati slijepo crijevo željeznice u Europi jer je uprava Putničkog prijevoza pokrenula proceduru ukidanja svih vlakova za taj grad, javljaju 24 sata.

Umjesto vlakova, između Zagreba i Splita vozili bi autobusi pa bi se putnici uz kartu za vlak putovali autocestom. Uprava Putničkog prijevoza poslala je ovaj prijedlog na mišljenje sindikatima, no i bez njih mogu donijeti odluku da se svi vlakovi ukinu.

A vlakovi se ukidaju zato što ih nema tko voziti. HŽ je kroz restruktutiranje podijelio poticajne otpremnine za odlazak 154 strojovođa, a ovi koji su ostali doslovce nemaju kad iskoristiti svoj godišnji odmor. Sad im se nagomilalo toliko "starog" godišnjeg odmora iz 2014. da ga ne mogu iskoristiti u zakonskom roku do kraja lipnja, a da ne ugroze putnički prijevoz.

- Ako sve ostane ovako kao što je sad, Dalmacija će ostati bez putničkih vlakova u najboljem slučaju do kraja godine, kazao je Dalibor Petrović iz Sindikata strojovođa Hrvatske.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved