Turistički autobus
4.5.2015. 6:47:27h
Od putničke linije Vukovar – Stuttgart radi turističku atrakciju
Novootvorena autobusna linija na relaciji Vukovar – Osijek – Varaždin – Maribor – München – Stuttgart osječke prijevozničke i turističke tvrtke Panturist, koja je u vlasništvu međunarodne grupacije Arriva Deutsche Bahn, od lipnja postaje i turistička.
Mislav Marohnić / flickr.com

Novootvorena autobusna linija na relaciji Vukovar – Osijek – Varaždin – Maribor – München – Stuttgart osječke prijevozničke i turističke tvrtke Panturist, koja je u vlasništvu međunarodne grupacije Arriva Deutsche Bahn, od lipnja postaje i turistička.

Otkako je otvorena početkom 2015. na toj je svakodnevnoj liniji prevezeno četiri tisuće putnika, što je potaknulo na realizaciju njezine dodane vrijednosti projektom ‘Upoznaj Hrvatsku, Sloveniju i Njemačku IC Busom’. Riječ je o objedinjenju turističke ponude Hrvatske, Slovenije i Njemačke na kojoj će se putnicima ponuditi turistička pustolovina kroz te tri države. U Hrvatskoj će uživati u ljepotama i ponudi Slavonije, Baranje, Koprivnice i Varaždina, u Sloveniji u Ptuju i Mariboru, a u Njemačkoj u Münchenu i Stuttgartu.
Turističke agencije Panturist iz Osijeka i Turistagent iz Slovenije pripremile su vikend i višednevne programe obilaska seoskih gospodarstva, vinograda, smještaj u hotelima… a povezat će se svakodnevnim prijevozom IC Busom. Otkazanih putovanja neće biti jer kao što autobus kreće na put s pedeset putnika tako će voziti i samo jednog.
Tu turističku ponudu podržale su i lokalne turističke zajednice, ali će turistički aranžmani najprije biti ponuđeni djelatnicima Deutsche Bahna u Njemačkoj, kojih je više od 200 tisuća, potom cijelom njemačkom tržištu. Cilj je, doznajemo iz Panturista, čiji je predsjednik Uprave Bo Erik Stig Karlsson, predstaviti ljepote turistički zanemarene Istočne Hrvatske, ali i Podravine i Zagorja, te ponuditi najbolje i najoriginalnije sadržaje: gastro-enološke događaje, lovačke  spektakle, kulturne manifestacije duž cijele trase prometovanja linije, Đakovačke vezove, Vinkovačke jeseni, Fišijade po Baranji, obilazak Kopačkog rita ili Špancirfesta u Varaždinu te Renesansnog festivala u Koprivnici… Trenutačno je u pripremi turistički vodič na hrvatskom, slovenskom i njemačkom jeziku i bit će distribuiran u tri države. Pokaže li se projekt uspješnim, Panturist će se intenzivno turistički okrenuti i prema talijanskom tržištu, a prvi koraci već su učinjeni sa svjetskom izložbom Expo u Milanu, kojoj je grupacija Arriva službeni prijevoznik.

Piše: Kata Pranić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved