Hrvatska gorska služba spašavanja
18.4.2014. 7:57:03h
Lorencin: HGSS je najbolji turistički proizvod Hrvatske
Ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja izvela je vježbu i pokazala da domaći i strani gosti, kao i lokalno stanovništvo, uvijek mogu računati na njih.
CrniBombarder!!! / wikipedia.org

HGSS je najbolji turistički proizvod i to ću uvijek ponavljati. Spremni su spašavati i u najtežim situacijama, što su pokazali i ovdje. Ovo je također konkretan pokazatelj da je Hrvatska spremna za predstojeću turističku sezonu. Svi građani znaju što HGSS znači za Hrvatsku, a mi nastojimo poboljšati suradnju da bi bili još učinkovitiji – poručio je ministar turizma Darko Lorencin u Rastokama u Slunju.

Ondje je ekipa Hrvatske gorske službe spašavanja izvela vježbu i pokazala da domaći i strani gosti, kao i lokalno stanovništvo, uvijek mogu računati na njih. Lorencin je podsjetio i da jedanaest godina Ministarstvo turizma iz proračuna izdvaja za spašavatelje.

– Ove smo godine osigurali dva milijuna kuna. Jedan je namijenjen za redovne aktivnosti HGSS-a, poput označavanja staza i slično. Drugi ide za pripremu projekata koje će kandidirati prema strukturnim europskim fondovima – poručio je ministar turizma.

Dodao je i da je kontinentalni turizam veliki izazov te najavio skorašnji posjet Istočnoj Slavoniji.

Pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić zahvalio je na pomoći i suradnji. Napomenuo je da su oni partneri koji imaju zajednički cilj; sigurnost svih građana i turista.

Piše: Ivona Škalamera

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved